Петте основни стълба на дълголетието на китайците

Много хора вярват, че Китай е страната с най-голямо население поради високата си раждаемост.

Това не е напълно вярно, защото тук продължителността на живота играе важна роля.

Предлагаме на вашето внимание пет национални метода за удължаване на живота и запазване на здравето.

Източната медицина разглежда човешкото тяло като единна система. Болест на един орган показва неизправност в цялото тяло.

Следователно, болестите се предотвратяват с помощта на прости методи. Животът на китайците насочен към поддържане на здравето, балансиране на всички телесни системи и сфери на живота.

Ето петте основни стълба на дълголетието на китайската нация: 

Хранене

Китайското меню се състои от риба, морски водорасли, зеленчуци, гъби, боб и соя. Всеки отделен продукт се характеризира с широка палитра от полезни микроелементи, витамини, протеини и мазнини.

Гъбите и соята намаляват холестерола, оказват благоприятен ефект върху състава на кръвта. Водораслите са склад от витамини с минимум калории. Зеленчуците доставят витамини и антиоксиданти в организма.

Менюто на нежния пол включва храни, които ускоряват метаболизма. Ястията, приготвени от морски водорасли, извара от боб и репички, ускоряват клетъчната активност и подмладяват кожата. За разлика от тях пилешкото и говеждото месо са с високо съдържание на киселини. Царевицата и бирата също влияят негативно на женската красота.

Вместо вредни сладки, китайците ядат плодове и зърнени храни. Предвид горещия климат, те пият много чиста вода. Преяждането е неприемливо, защото нарушава метаболитните процеси, увеличава натоварването на сърцето. В комбинация това е изпълнено със сериозни заболявания на сърдечно-съдовата система на тялото.

Акупунктура

Акупунктурата забавя стареенето, укрепва организма и предотвратява заболявания. В китайската медицина е общоприето, че хората са неразделна част от природата. Взаимодействието с околната среда става чрез меридианите.

Ключът към здравето и дълголетието е свободната циркулация на Qi в тялото. Според знанията на традиционната китайска медицина, енергията идва от околната среда чрез специални точки на повърхността на тялото.

Лекарят действа върху тези точки, като стимулира работата на меридиана и по този начин болестите се лекуват.

Дейност

Дълголетниците в Китай остават физически активни. Сутрин правят дихателни упражнения на чист въздух. Вечерта не забравят да излязат на разходка. Китайските столетници се характеризират с любов към физическия труд. Изследователите твърдят, че 30 минути упражнения всеки ден повишават имунитета и зареждат с енергия.

Дневно планиране

Жителите на Небесната империя винаги са обръщали внимание на ежедневието. Добрият сън е много важен за доброто здраве. Китайците лекуват безсънието с отвара от червени фурми.

Това натурално средство помага да се поддържа ежедневието. Хората в Китай са разумни да планират деня и се опитват да не нарушават режима. Според общоприетото мнение липсата на ежедневие се отразява негативно на психиката, води до заболявания.

Оптимизъм

Съвременното човечество живее в условия на хроничен стрес. Хората обаче се справят със стреса по различни начини. Учените показаха, че песимистите изпитват трудни ситуации много по-рязко. Тази категория хора реагира отрицателно на стреса, като по този начин такива хора увеличават шанса да се разболеят.

Оптимистите възприемат стреса много различно. Те използват трудни ситуации, за да засилят позицията си. Китайците учат децата си на оптимизъм от ранна възраст.

Жителите на Небесната империя, като никой друг, знаят как да се наслаждават на живота. Доказано е, че оптимистите живеят дълго. Да се ​​радваш на всяко малко нещо е много по-добре от това да се разстроиш заради дреболии!

Източник: zdrave.to

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини