Ким Джоунс "поема щафетата" от легендарния Карл Лагерфелд

Британският дизайнер Ким Джоунс се присъединява към "Фенди" като творчески директор за женската мода, предаде Франс прес, позовавайки на гиганта LVMH (Луи Вюитон Мое Енеси), чиято собственост е италианската модна къща.

Британецът "поема щафетата" от легендарния Карл Лагерфелд, който отговаряше за женската мода във "Фенди" до смъртта си през 2019 г. Силвия Вентурини Фенди ще продължи да отговаря за мъжката мода и аксесоари.

Същевременно 46-годишният Джоунс ще запази поста си на творчески директор в модна къща "Диор".

"Ким Джоунс е изключителен талант и откакто се присъедини към нас, постоянно доказва способността си да се приспособява към законите и наследството на модните ни къщи, влагайки същевременно модернистичния си и дързък усет", се посочва в изявлението на президента на LVMH Бернар Арно.

Джоунс е главен дизайнер на мъжката мода в "Диор", която също е собственост на LMVH, от март 2018 г., припомня агенцията.

Ким Джоунс ще представи първата си колекция за "Фенди" на Седмицата на модата в Милано през февруари следващата година.

"Да работи за две толкова престижни модни къщи, е истинска чест за един творец. За мен е голяма привилегия да се присъединя към "Фенди", запазвайки същевременно работата си в "Диор", казва на свой ред британският дизайнер. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини