Задължителни маски заради Ковид-19 в Одрин

"Не влизайте без маски", "Задължително слагайте маски", "Спазвайте социална дистанция". Тези и подобни предупредителни надписи ще бъдат разлепени на различни места в пограничния град Одрин, както и около местата, които масово се посещават от български туристи след вдигане на карантината от страна на българските власти за идващите от Турция.

От областната управа /валийството/ на града съобщиха, че това са част от мерките, които са предприети за ограничаване на разпространението на епидемията на коронавируса в Тракийската област.

На заседание, ръководено от валията Екрем Джаналп, е било решено да продължи раздаването безплатно на маски и дезинфектанти на всички пътници, идващи от чужбина.

Специално е било обърнато внимание на проблема за социалната дистанция, който е критичен, особено на пазарите в града, които се посещават от много хора по едно и също време.

Преди два дни Министерството на вътрешните работи огласи наредба, с която маските станаха задължителни в цялата страна и на всички места с изключение на дома.

Новата наредба е на фона на критичното нарастване в последно време на болните и на починалите от Ковид-19.

По данни, които огласи снощи турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа, през последното денонощие /към 9 септември/ са били регистрирани нови 1673 случая на заразени и 55 починали, с което общият брой на починалите е достигнал 6873 души, а на заразените - 284 943 души.

В три окръга - Мардин, Чорлу и Сивас, в които са регистрирани най-много случаи на коронавируса, отново бе въведен полицейски час за гражданите на възраст над 65 години и за хронично болните.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини