Разкриха Детска млечна кухня в Девин

 
В Девин разкриха Детска млечна кухня , по предложение на градоначалникът Здравко Иванов.Тя се намира в ДГ „Изворче”  и от нея могат да се възползват  деца на възраст от 10 месеца до 3 години.Записването на малчуганите за получаване на храна се извършва в ДГ „Изворче”, чрез подадено заявление по образец до Директора на детската градина и приложени към него следните документи:
1. Копие от Удостоверение за раждане на детето;
2. Бележка от личния лекар с указания за хранителния режим и липса на алергии;
3. Нотариално заверено пълномощно, когато документите се внасят от упълномощен представител.
При записване се издава абонаментна карта, срещу която се закупуват купони по изготвен месечен график в раздавателния пункт.
За ползването на услугата се заплаща такса в размер на 2.50 лв. за един храноден, който включва – супа, основно ястие и десерт. Същата се заплаща преди ползването на услугата и е определена в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Девин, приета с Решение № 112/06.08.2020 г. на Общински съвет - Девин.
Храната е без консерванти. Трайността на храната извън хладилник е до 5 часа от приготвянето й. Родителите са длъжни сами да получават и транспортират до дома си храната и да носят отговорност за нейното съхранение.
СмолянБГвести
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини