Левски записа първи успех на "Герена" през 2020 година

Отборът на Левски победи с 2:1 закъсалия Етър в петия кръг на Първа лига и записа първи домакински успех за 2020 година.

В герои за вековния клуб с попаденията си се превърнаха Живко Атанасов в 36-ата и завърналият се на "Герена" Борислав Цонев в 79-ата мин. За гостите точен бе Преслав Боруков в 43-ата минута.

С успеха "сините" събраха 7 точки и се изкачиха до седма позиция във временното класиране, като изместиха новака ЦСКА 1948, а Етър е последен без спечелена точка от началото на сезона.

Двубоят започна с положения пред вратата на гостите, като домакините пропуснаха чрез Стайн Спиерингс.

Така се стигна до 37-ата минута, когато Алекс Петков подаде на Живко Атанасов, който прати топката във вратата на Анатоли Господинов за 1:0.

Авансът на Левски издържа само седем минути. Преслав Боруков успя да преодолее от близка дистанция стража Николай Михайлов за 1:1.

През второто полувреме в продължение на 30 минути Етър удържаше атаките на домакините, но рухна в 79-ата минута, когато Борислав Цонев вкара победното попадения след отлично изпълнен пряк свободен удар на около 20 метра от вратата на Етър.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини