С 11 дка разширяват Македонските гробища, завърши ремонтът на траурната зала

    С 11 дка ще бъдат разширени Македонските гробища на Хасково. Парцелът е отреден с решение на Общинския съвет, казаха за Haskovo.net от община Хасково.

    В тази връзка от днес започна разчистване на терена от храсти и саморасли дървета. На място работеха служители на общинското предприятие „Екопрогрес“. Ще бъдат запазени борчетата. Предстои теренът да бъде заравнен до допустимото ниво. Ще бъдат поставени временни огради, за да се спре достъпа на хора и животни там.

    Разширяването се наложи заради запълването на съществуващата площ от гробищния парк. „Служителите от „Екопрогрес“ ще се опитат да работят максимално бързо, за да може новият терен да се ползва“, казаха от кметството.

    От там заявиха още, че започва и активно чистене на съществуващия гробищен парк от служители на общинските предприятия „Екопрогрес“ и „Обреден дом“, за да се приведе в нормален вид, за което е даден едномесечен срок. Ще бъде възстановена и компрометираната част от оградата.

    В гробищния парк има и траурна зала, която е основно ремонтирана със 130 000 лева с ДДС. Дейностите вече са приключили. Сменени са дограмите, оправен е покривът, но в нея засега няма да има камера за съхранение на покойници. Все още е обаче не е ясно кога траурната зала ще може да се ползва по предназначение, тъй като все още не е въведена в експлоатация.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Се
      Сейдалито от ливада север
      4 -6
      11:39, 18 сеп 2020
      Групичка, да се посъветвам с вас - да отида ли до тоалетната - как смятате? Вече се консултирах с ОП- Хаково, МВР-Хасково, няколко адвокати, психолози, съседи, колеги, широката общественост, но искам да попитам и вас. Може би ако не отида, ще спестя пари от тоалетна хартия. Ако не ходя до тоалетната 3 месеца ще съм спестил достатъчно за още една Ани Стоянова. Изчислявам, изчислявам, това което при другите изпълнява ролята на глава започна да пуши. От друга страна Ани Стоянова не спира да иска все повече и повече маски - и това също е огромен разход. Съвсем се обърках вече. Как да постъпя? Какво ме съветвате?
      • До
        Докато се чудите
        0 -1
        03:45, 19 сеп 2020
        Младия Египтянин с резачката набра дърва за зимата
        ....
        А вие пак ще живеете с Ани-то на сок от вагинални гъбички
    • 2
      Ди
      Димова
      10 -1
      12:30, 18 сеп 2020
      Колко още ще се мотаете с траурната зала?? Срамота! Почти ежедневно има погребения! Какво толкова пречи да се отвори? Още пари ли искате!?
    • 3
      АК
      А Кенанските гробища кога?
      12 0
      13:08, 18 сеп 2020
      Кметът дали е стъпвал на гробищев парк Кенана? Ако не е, го съветвам да отиде и види дали изобщо прилича на гробище или змиярник. Това гавра с паметта на мъртвите. А близките им са подложени сървайвър изпитание, при всяко посещение и опит за облагородяване. И да не забравяме, че плащаме данъци, нали?
    • 4
      Ан
      АНОНИМЕН
      6 0
      13:24, 18 сеп 2020
      А на Македонските гробища няма ли най-после да се сложат поне табла за некролози/имам предвид старата част/? И премахнатата чешма в началото на старата част?
    • 5
      Ве
      Веси Бонева
      7 -1
      16:50, 18 сеп 2020
      Кмете, откога те уведомяваме, че настоящият управител на Обреден дом Хасково Лила Димитрова е завършен некъдърник, който престоява на поста повече от 15 ГОДИНИ, а вече от няколко месеца договорът като такъв е изтекъл. Всички знаем за многогодишното приятелство на майка ти с Лила, но се съгласи, че все пак това не е законна причина последната да продължава да имитира управление на този толкова важен сектор като Обреден дом Хасково. Не мисля, че си чак толкова зает, че да нямаш време да обявиш процедурата по назначаването на нов управител. Не се ослушвай, повече, просто не е законно. ДЕЙСТВАЙ!
    • 6
      Ма
      Маке
      0 0
      22:05, 18 сеп 2020
      Който е погребан в тези гробища се именува маке!
    Последни новини