Общински председател на ГЕРБ и още 28 души напускат партията

Венцислав Шишков – общинският председател на ГЕРБ в Баните, е изпратил заявление до Изпълнителната комисия на ГЕРБ, че напуска партията и овакантява поста си на общински лидер. Заедно с него ГЕРБ напускат още 28 души. За това съобщи самият Венцислав Шишков в профила си във Фейсбук.

Според информация на OFFNews Шишков и останалите партийци са изявили желание да станат членове на партията на бившия заместник на Бойко Борисов Цветанов Цветанов - “Републиканци за България”. Такова желание са изразили още няколко структури на ГЕРБ в Руен, Полски Тръмбеж, Павликени и др. В момента Цветанов е в Северна България и изгражда структурите си в Разград, Шумен, Велико Търново...

В заявлението си Шишков е изложил своите мотиви, като те са свързани главно с несъгласие с допусканите в партията тоталитарни методи на управление и по-конкретно в област Смолян, както и нарушаването на основни демократични принципи.

Шишков отправя конкретни обвинения и към депутата от ГЕРБ в област Смолян и председател на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. „ГЕРБ се превръща в диктаторска партия”, добавя Шишков. В писмото си той обвинява, че при подреждането на листите за местните избори не са уважени решенията за подредба на местните структури, а отгоре са поставени на избираеми позиции хора от БСП и АБВ.

Източник: offnews

Коментари в сайта (7)

  • 1
    :)
    : )
    16 -1
    08:41, 22 сеп 2020
    Накрадоха се и напускат кораба.
    • Ка
      Капитан
      15 -2
      09:20, 22 сеп 2020
      когато кораба потъва първо напускат плъховете
  • 2
    2+
    2+2=5
    13 -5
    09:56, 22 сеп 2020
    ГЕРБ заприличва все повече на БКП. Особено малко преди и малко след десети ноември, когато на бай Тошо му ритнаха столчето, а тарикати като Добри Джуров, Петър Младенов и особено Андрей Луканов се писаха „прогресивни“, „дисиденти“, „репресирани“ от живковизма и започнаха да организират другарски съдилища на по-бавно реагиращите като Милко Балев, Пенчо Кубадински. Сега Барба Ганьос е в ролята на късния Тодор Живков, а Цвъки е новият Петър Младенов. И важното е, че отново ще се намерят будали, които да повярват и на тоя цирк.
  • 3
    "Наблюдател"
    6 -1
    18:21, 22 сеп 2020
    Мръсната пяна изплава, така е по-добре, защото ще се видят интересчиите в партията. Цветанов няма шанс, защото е натрупал негативи. Не успяха Местан, Дончева, Петков и цяла сюрия службогонци, и жадни за пари и власт сволоч!
    • 🕳️
      🕳️
      2 0
      22:27, 22 сеп 2020
      Най-гъстата и мръсна пяна е **** *******.
  • 4
    Цв
    Цветил Бански
    2 0
    23:52, 22 сеп 2020
    Цецо му е кум и кума е на почит.
  • 5
    Iz
    izbiratel
    0 0
    08:56, 23 сеп 2020
    Това с членската маса (28 члена) е много относително. Партийните листи са пълни с хора, които дори може и да не знаят, че са членове. Това се прави с цел да се покаже на "началството" колко много се работи сред населението.
Последни новини