Общински председател на ГЕРБ и още 28 души напускат партията

Венцислав Шишков – общинският председател на ГЕРБ в Баните, е изпратил заявление до Изпълнителната комисия на ГЕРБ, че напуска партията и овакантява поста си на общински лидер. Заедно с него ГЕРБ напускат още 28 души. За това съобщи самият Венцислав Шишков в профила си във Фейсбук.

Според информация на OFFNews Шишков и останалите партийци са изявили желание да станат членове на партията на бившия заместник на Бойко Борисов Цветанов Цветанов - “Републиканци за България”. Такова желание са изразили още няколко структури на ГЕРБ в Руен, Полски Тръмбеж, Павликени и др. В момента Цветанов е в Северна България и изгражда структурите си в Разград, Шумен, Велико Търново...

В заявлението си Шишков е изложил своите мотиви, като те са свързани главно с несъгласие с допусканите в партията тоталитарни методи на управление и по-конкретно в област Смолян, както и нарушаването на основни демократични принципи.

Шишков отправя конкретни обвинения и към депутата от ГЕРБ в област Смолян и председател на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. „ГЕРБ се превръща в диктаторска партия”, добавя Шишков. В писмото си той обвинява, че при подреждането на листите за местните избори не са уважени решенията за подредба на местните структури, а отгоре са поставени на избираеми позиции хора от БСП и АБВ.

Източник: offnews

Коментари в сайта (7)

 • 1
  :)
  : )
  16 -1
  08:41, 22 сеп 2020
  Накрадоха се и напускат кораба.
  • Ка
   Капитан
   15 -2
   09:20, 22 сеп 2020
   когато кораба потъва първо напускат плъховете
 • 2
  2+
  2+2=5
  13 -5
  09:56, 22 сеп 2020
  ГЕРБ заприличва все повече на БКП. Особено малко преди и малко след десети ноември, когато на бай Тошо му ритнаха столчето, а тарикати като Добри Джуров, Петър Младенов и особено Андрей Луканов се писаха „прогресивни“, „дисиденти“, „репресирани“ от живковизма и започнаха да организират другарски съдилища на по-бавно реагиращите като Милко Балев, Пенчо Кубадински. Сега Барба Ганьос е в ролята на късния Тодор Живков, а Цвъки е новият Петър Младенов. И важното е, че отново ще се намерят будали, които да повярват и на тоя цирк.
 • 3
  "Наблюдател"
  6 -1
  18:21, 22 сеп 2020
  Мръсната пяна изплава, така е по-добре, защото ще се видят интересчиите в партията. Цветанов няма шанс, защото е натрупал негативи. Не успяха Местан, Дончева, Петков и цяла сюрия службогонци, и жадни за пари и власт сволоч!
  • 🕳️
   🕳️
   2 0
   22:27, 22 сеп 2020
   Най-гъстата и мръсна пяна е **** *******.
 • 4
  Цв
  Цветил Бански
  2 0
  23:52, 22 сеп 2020
  Цецо му е кум и кума е на почит.
 • 5
  Iz
  izbiratel
  0 0
  08:56, 23 сеп 2020
  Това с членската маса (28 члена) е много относително. Партийните листи са пълни с хора, които дори може и да не знаят, че са членове. Това се прави с цел да се покаже на "началството" колко много се работи сред населението.
Последни новини