Дамла Тасим на първо място в конкурса "С очите си видях бедата"


Шестокласничката от СУ "Петко Рачов Славейков" Дамла Тасим получи днес наградата и грамотата си от завоюваното първо място на националния конкурс за детска рисунка под надслов "С очите си видях бедата". Организатор на конкурса традиционно е Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Кърджали. Наградите са получени в училището за шампиони, тъй като заради противоепидемичните мерки няма официално награждаване, а и самият конкурс бе проведен дистанционно и само на областен етап. По тази причина директорът Милко Багдасаров изпълни приятната задача да връчи наградата на Дамла в присъствието на нейния учител по изобразително изкуство и ментор - художника Георги Шишков.
Другата отличена ученичка е класираната на първо място в по-голямата възрастова група Еда Хайрула. Творбите са изпратени за участие през миналата учебна година, когато момичетата са съответно в пети и седми клас. В продължение на седем години като възпитаник на "Славейков" Еда рисува под ръководството на Георги Шишков. 
Конкурсът е включен в Националния календар за извънучилищни дейности на МОН за учебната 2019-2020 година. През изминалите години конкурсът за детска рисунка "С очите си видях бедата" се утвърди като неоспорима превантивна дейност, свързана с пожарната безопасност и защитата на населението от особено важна целева група - учащите се.
Талантливите славейковски художници ще продължат да участват в конкурси, независимо как ще се развият нещата през новата учебна година.
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Ра
    Радко
    1 -1
    08:40, 22 сеп 2020
    Безсрамник Багдасаров! Експлоатира труда на Дамла и Шишков и дарбата на момичето! Оставка, оставка на Багдасаров!
  • 2
    Ва
    Васил
    1 -1
    09:09, 22 сеп 2020
    08.40 ВЯРНО! ОСТАВКА на този 30 г. Т. Живков в училище и близо толкова БСП манипулации, машинации, клевети,,лъжи! Безпардонен себелюбец, използва качествата на подчинени и съпартийци за свой пиар. Наглост и нахалност!
  • 3
    Би
    Бисер
    2 0
    09:28, 22 сеп 2020
    0става да се изтъпанчи с сезон Есен на плажуване в гр. Бяла. Знаем, че женкар!
  • 4
    Ан
    Антон
    1 0
    09:55, 22 сеп 2020
    Това ЕСЕН нали е дъщерята на доносника Сергей, Ясен Илиянов от Джебел, дето Багдасаров натресе на кърджалийци съветник, парашутистка от Джебел.....?
  • 5
    Уч
    Учител
    1 -1
    13:20, 22 сеп 2020
    Не съм виждал по-лицемерен човек от него, Ехидната и грозна усмивка отблъскват. Оставка Багдасаров! Омръзна ни!
  • 6
    За
    ЗАПОЗНАТ
    1 0
    14:28, 22 сеп 2020
    Има ли ЛЮБОВ между него и ЕСЕН?! Той я купи със съветническото място! Това момиче има ли лично достойнство? Държили на себе си?
  • 7
    То
    Тодор
    1 0
    15:08, 22 сеп 2020
    Есенката през деня пура тютюн, през ноща пура тютюн и пура Багдасаров.....? На плажен волейбол, на плаж заедно гр. Бяла!
Последни новини