За укрепването на свлачището край Тикале още няма разрешително за строеж. Аршински "прати" областния на бюрото за безработни

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) още не е избрала строителен надзор, не са извършени и консултанските дейности, свързани с укрепване на свлачището край Тикале. Това стана ясно на последното заседание на Общинския съвет в Смолян. Преди време председателят на местния парламент Венера Аръчкова, по настояване на групата на КРОС, изпрати официално запитване до АПИ и Областна администрация. От отговора им става ясно, че има осигурени пари за укрепване на срутището. През октомври 2019 г. Пътната агенция е сключила договор за изпълнение на строително-монтажни работи на обекта с държавната фирма „Автомагистрали“ ЕАД на стойност 7 369 545 лв. Едва сега обаче предстояла открита процедура за избор на изпълнител на консултанска услуга. Все още няма избран и строителен надзор. По думите на областния управител Недялко Славов става ясно, че все още няма разрешително за строеж, тъй като преди това трябва да се направи  отчуждаване на терен, в случая от Държавен горски фонд. С оглед осигуряване на безопасен транспорт на пътуващите, трайното възстановяване на пътния участък е изключително важно и поради тази причина в рамките на моите правомощия ще продължа да оказвам необходимото съдействие, заявява Славов в отговора си до Аръчкова.

Двата отговора не удовлетвориха групата на БСП и ДПС. За това, че от АПИ не се ангажират с каквито и да е срокове за укрепванее на свлачището, Салих Аршински       / ДПС/ обвини областния управител Неделяко Славов. От трибуната дори прикани Славов да отиде на Бюрото по труда за безработни. „Г-н Славов, като областен управител, може нещо най-добре... След края на мандата му като народен представител се записа в Бюрото по труда за безработни, скоро трябва пак да го направи. Същата трагедия е с пътя Средногорци-Рудозем", каза Аршински.

СмолянБГвести потърси за коментар Славов, който каза, че няма практика да коментира думите на лидери на партии, като Аршински. Подчерта обаче, че стартът на укрепването на свлачището не е в неговите правомощия и всичко се правело от АПИ.

Анелия Веселинова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини