За укрепването на свлачището край Тикале още няма разрешително за строеж. Аршински "прати" областния на бюрото за безработни

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) още не е избрала строителен надзор, не са извършени и консултанските дейности, свързани с укрепване на свлачището край Тикале. Това стана ясно на последното заседание на Общинския съвет в Смолян. Преди време председателят на местния парламент Венера Аръчкова, по настояване на групата на КРОС, изпрати официално запитване до АПИ и Областна администрация. От отговора им става ясно, че има осигурени пари за укрепване на срутището. През октомври 2019 г. Пътната агенция е сключила договор за изпълнение на строително-монтажни работи на обекта с държавната фирма „Автомагистрали“ ЕАД на стойност 7 369 545 лв. Едва сега обаче предстояла открита процедура за избор на изпълнител на консултанска услуга. Все още няма избран и строителен надзор. По думите на областния управител Недялко Славов става ясно, че все още няма разрешително за строеж, тъй като преди това трябва да се направи  отчуждаване на терен, в случая от Държавен горски фонд. С оглед осигуряване на безопасен транспорт на пътуващите, трайното възстановяване на пътния участък е изключително важно и поради тази причина в рамките на моите правомощия ще продължа да оказвам необходимото съдействие, заявява Славов в отговора си до Аръчкова.

Двата отговора не удовлетвориха групата на БСП и ДПС. За това, че от АПИ не се ангажират с каквито и да е срокове за укрепванее на свлачището, Салих Аршински       / ДПС/ обвини областния управител Неделяко Славов. От трибуната дори прикани Славов да отиде на Бюрото по труда за безработни. „Г-н Славов, като областен управител, може нещо най-добре... След края на мандата му като народен представител се записа в Бюрото по труда за безработни, скоро трябва пак да го направи. Същата трагедия е с пътя Средногорци-Рудозем", каза Аршински.

СмолянБГвести потърси за коментар Славов, който каза, че няма практика да коментира думите на лидери на партии, като Аршински. Подчерта обаче, че стартът на укрепването на свлачището не е в неговите правомощия и всичко се правело от АПИ.

Анелия Веселинова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Отнасяйте се с повече търпение към хората и нещата, които не са по вкуса ви. С такт и добро желание със сигурност ще постигнете повече, в противен случай ще си създадете напрежение и няма да постигнете целите си. Приятел ще ви предложи идея, което ще ви амбицира, но и затрудни.
28 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес бъдете добронамерени към по-низшестоящите от вас, не знаете кога ще имате нужда от услугите им. Не е изключено незаетите да имат късмет през този ден и да си намерят подходяща работа. Общуването ви с приятели ще бъде особено приятно.
28 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Следете внимателно какво се случва около вас и преценете кога да се включите с активни действия. Не допускайте обаче превръщането си в обикновени наблюдатели на събитията, тъй като имате много възможности и ще е жалко ако не ги осъществите. Наложете си да не се занимавате с работа, която не е наложителна за дадения момент и се постарайте да се съсредоточите върху най-важното. Предстоят ви добри новини в личен план.
28 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако разнообразите деня си с пътувания и други приятни занимания, ще обновите духа, здравето и психиката си. Общуването ви с хора, с които ви е приятно да бъдете, ще се отрази и на работата ви, по косвен или пряк начин. Равновесието може да бъде постигнато, стига то да не е в противоречие с чувството ви за свобода.
28 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще постигнете голям делови успех, който ще затвърди положението ви на работното ви място. Имате основания за радост, но не бива да забравяте и за следващата си стъпка, която може да се окаже решаваща. Харчете разумно, не купувайте излишни вещи.
28 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще търсите нови форми за изява на талантите си, преминавайки през деня в забързано темпо. Ще получите известия, които ще ускорят процесите в живота ви. Запознанство или утвърдена връзка ще ви създаде приятни емоции. С внимание ще се отнесете към проблемите на близък човек и ще му помогнете да ги преодолее.
28 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В професионален план денят е прекрасен и на мнозина им предстои служебно повишение. Ако сте безработни днес имате много добри шансове да промените това положение. Бъдете упорити и настоятелни. Със сигурност ще успеете.
28 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изразете доброто си отношение към хората, с които общувате и делата ви ще се подреждат така, както ги предвиждате. С настроение ще разгърнете сили в много посоки, което неминуемо ще се отрази на живота ви. Не сте от хората, които чакат на готово и днес ще го потвърдите отново.
28 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще откриете перспектива за себе си в разработването на нов проект и акуратно ще се захванете с него. Без да губите време, ще направите нужните проучвания и ще намерите хората, с чиято финансова подкрепа ще го реализирате. Отношенията ви с постоянния партньор са променливи, проявете повече активност и не чакайте наготово решенията му.
28 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще фокусирате върху себе си вниманието на много хора, което ще повдигне и без това високото ви самочувствие. Лесно ще създавате нови приятелства и връзки. Работата ще ви отрезви, налагайки ви строг и делови подход към текущите ви задачи. Не се щадете, когато трябва да покажете готовност за взаимопомощ.
28 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще защитите позицията си по въпроси, касаещи бизнеса, финансите и не на последно място личния ви живот. Ще работите по осъществяване на програмата си и по-малко ще се съобразявате с мнението на другите. Но ще ви се наложи да проявите разбиране и към обща тема, зачитайки и мнението на партньорите си.
28 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Предприемате рискована операция, но сте силно убедени в успеха си. Ще сполучите, ако не действате прибързано и не правите непременно онова, което сте решили. Много биха ви помогнали съветите на близки и колеги, особено на онези от тях с повече опит. Мислете в перспектива, а не единствено в настоящето, това ще ви помогне да вземете правилното решение.
28 окт 2020
Последни новини