Ден 81: Нека бъде светлина! И Васко Кръпката поиска #Оставка

Изображение 1 от 2

    "Контрол", "Уикеда", "Сленг", проф. Евгений Дайнов и други пеят на събитието.

    81-вата вечер на антиправителствени протести премина спокойно и без ескалация на напрежението. Този път обаче демонстрацията беше под нова форма чрез митинг-концерт на „Орлов мост”.

    Организаторите са двама от протестиращите, които се запознали това лято на една от барикадите. Концертът е финансиран с дарения и лични спестявания.

    „Тук съм защото си мечтая за честни и достойни водачи на нашите прекрасна България. И те да не се казват Бойко Борисов. Да не се казват Румен Радев. Да не се казват Мая Манолова. Да не се казват Корнелия Нинова. Да не се казват Слави Трифонов”, каза Васил Георгиев.

    Хиляди хора са на столичния Орлов мост, където започна протестен концерт под наслов "Бъдеще за младите, бъдеще за България", който започна в 16 ч. и продължи до 22 ч.

    В началото хората бяха малко, но броят им непрекъснато се увеличаваше. След 19 часа на мястото на палатковия Орловград вече имаше хиляди.

    Множеството и музикантите скандират "Оставка". Те призовават за масово участие в четвъртото Велико народно въстание на 3 октомври, както и за участие в протеста пред редакцията на жълто-кафявия официоз на правителството на Бойко Борисов идния вторник.

    Идолът на демократичната общност Васко Кръпката излезе да пее на концерта за оставка на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

    Появата му на Орлов мост бе голяма изненада, тъй като рок динозавърът на няколко пъти бе изразявал сериозни резерви за мотивите и организаторите на протеста.

    При появата на Кръпката на сцената прозвучаха различни скандирания, включително и нецензурни жестове за това, че се е продал на ГЕРБ. Но в крайна сметка повечето от хората го приветстваха и повечето възгласи бяха "Евала, Васко".

    Тук съм защото си мечтая за честни и достойни водачи, които да не се казват Бойко Борисов, Румен Радев, Мая Манолова и Слави Трифонов. Не забравяйте кой създаде мутрите - БКП, никога с БКП, каза Кръпката пред множеството на Орлов мост.

    След това прозвуча хитът му "Нека бъде светлина". Хиляди хора осветиха Цариградско шосе с телефоните си.

    Рок групата Контрол разтърси протеста концерт на Орлов мост.

    Веднага след излизането на сцената на ветераните публиката подивя. Започнаха танци и масово пого.

    А когато изпяха хита "Най-щастливия ден" стана горещо. Вместо "И ето идва най-щастливия ден, когато ти ще си далече от мен" пред множеството прозвуча "И ето идва най-щастливия ден, когато Борисов ще е далече от мен".

    После рефренът се повтори с имената на главния прокурор Гешев и лидера на ВМРО Каракачанов.

    След "Контрол" за радост на публиката на сцената излезе и култовата група "Ревю".

    Източник: offnews

    Коментари в сайта

    Последни новини