Племенницата на Линфорд Кристи стана първата тъмнокожа `Мис Англия`

През деня тя е олимпийска надежда, мечтаеща да се състезава на Игрите в Лондон през 2012 година. През нощта обаче тя печели конкурси за красота. Рейчъл Кристи, племеница на олимпийския шампион в спринта на 100 метра от Барселона`92 Лифорд Кристи, снощи беше коронясана като първата тъмнокожа "Мис Англия".

20-годишната лекоатлетка, която се надява да представлява Великобритания в седмобоя на олимпийските игри след три години, спечели конкурса за красота, въпреки че миналия петък пострада в автомобилна катастрофа.

Рейчъл получи контузия на врата и натъртвания и прекара една нощ в болница, но все пак успя да възстанови и да грабне бляскавата корона. Моята голяма цел в живота е да спечеля златен медал на олимпиадата в Лондон. Искам всяко мое начинание да е успешно", заяви Рейчъл от Кенсингтън пред журито на конкурса. Тя е не само красиво лице, но и талантлива спортистка. Най-добрите резултати на г-ца Кристи са в бягането на 400 метра, но тя без съмнение ще напредне и в останалите дисциплини благодарение на своя чичо. Седмобойката тренира под вещото ръководство на 49-годишния Линфорд Кристи, който през 1999 година бе уличен в употребата на забранени стимуланти.

Новата "Мис Англия" беше избрана на бляскава церемония в хотел "Метропол Хилтън" в централната част на Лондон. Събитието беше съпътствано от протест срещу провеждането на подобни мероприятия. Десетки хора се събраха пред хотела и разпънаха плакати с надписи "Всяка жена е кралица" и "Красотата не е само на повърхността". Следващата изява на Рейчъл Кристи на сцената ще бъде участието и на "Мис Свят" в ЮАР през декември.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини