ГЕРБ с най-много кметски места на частичните местни избори, следват ДПС

Кандидатите на ГЕРБ взеха най-много кметски постове в населени места на частичните избори, които се проведоха в неделя. След тях се нареди ДПС, чиито кандидати традиционно спечелиха в селища със силно влияние на партията.

Според съобщението от ГЕРБ след края на изборния ден, партията е спечелила още на първи тур в Септември, Стрелча, Соколаре, Бозвелийско, Киченица, Медовина, Карагеоргиево, Острец и Брестак.

От партията не уточняват, че в Стрелча, например, кандидатът Гепрги Павлов е издигнат от инициативен комитет, подкрепен и от ГЕРБ, и от БСП срещу кандидата на партия АБВ.

Като примери за добро представяне от ГЕРБ посочват как кандидатът на партията в село Карагеоргиево (община Айтос) е спечелил срещу кандидата на ДПС, а в с. Киченица (община Разград) срещу кандидатите на БСП и на ДПС, както и в с. Медовина (община Попово) срещу кандидата на АБВ.

На балотаж с БСП другата неделя отиват кандидатите на ГЕРБ в с.Карлуково (община Луковит) и в с. Тенево (община Тунджа).

Управляващата партия е загубила изборите в пет населени места - с.Бохот (община Плевен), с. Брягово (община Първомай), с. Къпиновци (община Исперих), с.Водно (община Дулово) и с.Аканджиево (община Белово).

Свободна Европа

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини