iPhone 12 mini вероятно ще е най-добрият малък телефон, излизал на пазара през последните години

За повечето потребители в световен мащаб iPhone 12 mini е най-интригуващият модел от новата серия 12. От една страна, това е така, защото вероятно ще е най-достъпният вариант. От друга, той ще бъде най-компактният флагмански iPhone, излизал през последните години. Той ще бъде страхотна покупка за всеки, който обича да използва устройството си само с една ръка. Всичко това дава шанс на Apple да се опита да се бори със сериозни конкуренти като Samsung Galaxy S20 FE и Google Pixel 5.

Ето всичко, което знаем за iPhone 12 mini, базирано на всички течове и слухове, появили се досега. Дали спецификациите ще са точно такива, ще разберем на специалното събитие на Apple, което вероятно ще се проведе на 13 октомври.

Пускова дата

Последната надеждна информация гласи, че iPhone събитието на Apple ще се проведе на 13 октомври под формата на виртуална конференция. Базирано на опита от предишни години, смартфонът вероятно ще бъде наличен за предварителна поръчка на 16 октомври и ще може да бъде открит в магазинната мрежа в определените от компанията държави на 23 октомври.

Вероятна цена

Цената на iPhone 12 mini все още е в сферата на гадаенето, но според експерти тя ще бъде 649 долара/649 евро за 64 GB модел, 699 долара/699 евро за 128 GB и 799 долара/799 евро за 256 GB вариант. Вероятно Apple ще предложи 5G модел на стартова цена 699 долара/евро.

Размер и дизайн

Телефонът вероятно ще бъде по-компактен от iPhone SE 2020 на размер, като за сметка на това ще има по-голям екран. iPhone 12 mini ще разполага с 5.4 инчов OLED дисплей, докато SE има 4.5 инчов LCD. Смартфонът няма да има скрит Touch ID бутон под предното стъкло и ще споделя дизайна на по-големите модели – любопитната ретро визия, заимствала много черти от легендарния iPhone 4.

Спецификации

iPhone 12 mini ще бъде мощен колкото по-големите си батковци, защото ще разполага със същия A14 Bionic процесор. Този чип вероятно ще отвее повечето Android-базирани флагмани, поне според последните резултати от тестовете на iPad Air. Смартфонът ще е оборудван с 4 GB оперативна памет, което е напълно достатъчно за Apple екосистемата.

Камера

Вероятно този модел няма да има голяма разлика спрямо iPhone 11, що се отнася до камерата. Той ще бъде оборудван със същата 12 MP задна камера и допълнителната 12 MP широкоъгълна. Все пак лещите вероятно ще са с подобрени спецификации, като Apple най-вероятно ще представи нови алгоритми за подобряване на дневните и най-вече нощните снимки.

Батерия

iPhone 12 mini ще разполага с най-малката батерия от цялата серия. Капацитетът ѝ ще бъде 2227mAh, но това не трябва да буди недоверие, защото от Apple обещават, че благодарение на iOS 14 смартфонът ще изисква по-малко енергия.

5G

Според последните слухове iPhone 12 mini ще поддържа само sub-6GHz 5G мрежите, които осигуряват голям обхват за сметка на бавни скорости. Само iPhone 12 Pro моделите ще имат достъп до mmWave 5G мрежите, които осигуряват светкавична свързаност.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини