Оранжев код за Смолян за обилни валежи. Ще духа и силен югозападен вятър

Оранжев код за опасно време е издаден за Смолянска област. Ще има и значителни валежи, в отделни райони количеството им ще достига 35-50 л/кв.м. Ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър с пориви до 18-20 м/с.

За 13 октомври 2020 г. НИМХ издава предупреждение от първа степен (жълт код) за опасни метеорологични явления за 22 области в страната и от втора степен (оранжев код) за 6 области в страната поради очакваните значителни валежи и силен поривист вятър.

Днес на много места ще има валежи от дъжд, преди обяд в Западна и Централна България, а след обяд – предимно в Източна. След обяд облачността над западните и централните райони ще се разкъса. Вятърът ще е умерен до силен от юг-югозапад, след обяд ще смени посоката си - от запад-северозапад, най-късно вечерта в крайните източни райони. Максималните температури ще са от 16-17° на места в Западна България, до 25-26° в източните райони.

Над планините ще е предимно облачно с валежи от дъжд, над 2000-2200 метра дъждът ще преминава в сняг. Ще духа силен до бурен юг-югозападен вятър. След обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра – около 7°.

За Смолян максималната температура ще достигне 13 градуса.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини