Ден 97: Евродепутати се включват в петото Велико народно въстание

В 97-ия ден на протести с искане на оставката на правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев инициаторите на недоволството от Отровното трио обявиха, че четирима евродепутати ще се включат в т.нар. пето Велико народно въстание, което ще се проведе на 16 октомври (петък). За поредна вечер движението при пл. "Независимост" и Орлов мост беше блокирано, въпреки че в протеста се включиха малко хора.

Малко след 19 ч. в пространството между президентството и Министерския съвет започнаха да се събират хора. Малко след това на импровизираната трибуна започнаха изказванията на протестиращите и членовете на Отровното трио.

Адвокат Николай Хаджигенов от "Отровното трио" обяви, че в предстоящото голямо недоволство в петък ще се включат четирима евродепутати, но не назова имената им. Проф. Велислав Минеков коментира и акцията на ГДБОП от миналата седмица в няколко столични квартала, при която беше объркан адреса на едно от местата за проверка и така спецполицаите нахлуха в апартамент на семейство, което в крайна сметка няма нищо общо с разследването. Според Минеков за такова нещо "в друга държава ще има оставка на министъра на вътрешните работи и дори на премиера".

Друга основна тема на речите беше и акция на полицията в Благоевград. По данни на Отровното трио са били връчени актове на протестиращи граждани заради хвърлените яйца по централите на ГЕРБ и НФСБ, както и за замерването на председателя на парламента Цвета Караянчева.

Около 21 ч. прозвуча химнът на България, след което тръгна шествие към Орлов мост. Там протестиращите блокираха движението.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Са
    Сапунката продължава
    11 -6
    08:03, 14 окт 2020
    Да дойдат и да се уверят, че това е едно сборище на жълти книжки, наркомани и алкохолици.... Този т. нар.,, протест'' не е нищо друго освен една платена бутафория, сапунка с най-долно качество и все по-ниска гледаемост....
    Отблъскващите водачи и агресивните постъпки на всички, отвратиха нормалните хора и показаха, че зад протеста стоят мафията, олигархията и организираната престъпност.
    • Са
      сапунката е на власт и краде
      2 -5
      12:50, 14 окт 2020
      Как организираната престъпност ще прави протести срещу себе си ?
    • Да
      Да.. Ама - Не
      2 0
      20:22, 14 окт 2020
      Тя(организираната престъпност) прави протести срещу тези, които възпрепятстват дейността и методите на мафията.. Организираната престъпност е срещу Главният Прокурор, срещу държавността, срещу законността, защото тези институции и лостове на демокрацията са инструментите, които рушат и убиват средата за съществуване на престъпност и беззаконие......
      Сложно е за чугунената ти проста чутора... Нали?!!!!!

Случаен виц

Последни новини