БСП внася искане за оставката на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева

БСП внася искане за оставката на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, обяви от трибуната председателят на социалистите Корнелия Нинова.

Пет са основните мотиви - не познава конституцията и погазва правилника за работа на НС.

Поставяне на законодателната власт в подчинение на изпълнителната и превръщане на НС в придатък към волята на министър-председателя Бойко Борисов, грубо погазване правилата на законодателния процес, незачитане прозрачността и публичността в работата на НС, думи, оценки и поведение, рушащи авторитета на институцията, изчете Нинова.

На 22 ноември миналата година премиерът е бил за последен път на парламентарен контрол, няма го при промените в кабинета, при актуализация бюджета на държавата, изреди още тя. При нашето искане да дойде в НС-отговорът на Караянчева е "заетост", отбеляза още председателят на левицата.

Двайсет и два законопроекта на БСП стоят някъде неразгледани, някои от 2017 г. при нормални срокове в правилника за гледане от комисия два месеца, добави още Корнелия Нинова.Тя призова Караянчева, заради авторитета на институцията и на българските жени, да освободи поста.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини