Болницата в Златоград моли за помощ!Има нужда от картофи, дърва и пари

В социалните мрежи от името на МБАЛ-Златоград се появи зов за помощ, От него става ясно, че болницата има спешна нужда от храна, дърва и пари за лекарства.Написаното звучи притеснително и дори страшно, като индикатор за състоянието на лечебното заведение. Публикуваме молбата за помощ без редакторска намеса:
 
Болницата в град Златогад не може да бъде запазена без вашата помощ !
Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка се обръщаме към вас с настоящата покана – молба да подпомогнете БОЛНИЦАТА в град ЗЛАТОГРАД, според възможностите си, като направите дарение на следните продукти:
· Картофи , боб , леща , брашно, олио и други хранителни продукти ;
· Дърва за огрев ;
· Лични предпазни средства – маски, ръкавици, престилки, гащеризони, предпазни очила, шапки и дезинфекционни препарати;
· Парични средства .
Парични средства се даряват единствено по банковата сметка на болницата:
IBAN: BG29IABG74911000794000
BIC код на банката: IABGBGSF
ИНТЕРНЕШЪНЪЛ АСЕТ БАНК АД
ОФИС ЗЛАТОГРАД
Основание: За закупуване на лекарства, защитни средства, апаратура и дезинфектанти.
 
СмолянБГвести потърси за коментар директора на болницата д-р Людмил Личев. По думите му няма  драма около лечебното заведение, а молбата за помощ не била необичайна. "Всяка година по това време събираме дарение да се презастраховаме. Идва зима, сега хората събират картофи, фасул и др., а ние е добре да имаме в резерв хранителни продукти,обясни д-р Личев.  Допълни, че получавали постоянно помощ от общината, но заради коронавируса се утежнявало състоянието на болницата.
"Ние губим пари, защото държавата ни задължи да лекуваме коронавирус, но вместо 1200 лева ни плаща 700 лева. Те много добре знаят, че в цялата област има само двама инфекционисти и не можем да сключим договор със НЗОК. Парите от дарения искаме да ги използваме да подобрим качеството на лечение, да вдигнем малко  заплатите на персонала", обясни Личев. Персоналът постоянно бил подлложен на риск .В момента сред заразените е  старшата сестра на отделението и санитарка. "Наистина имаме нужда от хранителни продукти и пари", обобщи Личев.
"Учуден съм от тази молба за помощ и дори ми е обидно, коментира лаконично кметът на Златоград Мирослав Янчев. "Болницата е в стабилно състояние и ние правим всичко по силите си за да помагаме, допълни още Янчев.
СмолянБГвести
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ша
    Шайката опустоши България
    0 0
    00:44, 17 окт 2020
    Обърнете се към крадливото добиче от Банкя и простата кърджалийска πутка, загубени тулупи.
Последни новини