Започват Музикалните дни „Проф. Недялка Симеонова“

Музикални дни „Проф. Недялка Симеонова“ 2020 започват днес. В четири поредни вечери ценителите на класическата музика ще се насладят на изпълненията на един от най-добрите оркестри в България.

Всички концерти започват в 19,00 часа и с вход свободен. Концертите се провеждат при строго спазване на всички противоепидемични мерки.

Честта да открият Музикални дни „Проф. Недялка Симеонова“ тази вечер се падна на уникалните музиканти от Камерен ансамбъл Софийски солисти с диригент Пламен Джуров и солисти: Стоимен Пеев – цигулка и Евгени Николов – цигулка. Концертът е в залата на ДКТ „Иван Димов“. В изпълнение на „Софийски солисти“ публиката ще се наслади на Сюита „Дон Кихот” на Георг Ф. Телеман, Й. С. Бах- Стоковски - Прелюд в до минор, Й. Хайдн - Дивертименто в ла мажор, Д. Ненов - Шест миниатюри, Георги Зл. Черкин – Севдана и П. Сарасате- Навара за две цигулки оп.33.

Утре на сцената на ОНЧ „Заря- 1858“ гостува СИМФОНИЕТА ВРАЦА с диригент  Христо Павлов и солисти: Зорница Иларионова – цигулка, Георгиос Филаделфефс – пиано и Христо Захариев – фагот. В събота вечерта от 19,00 часа на сцената на театъра излизат любимците на хасковската публика КАМЕРЕН ОРКЕСТЪР ХАСКОВО с диригент Цанислав Петков и гост солист Калина Христова - концертмайстор на Софийска Филхармония. А финалът на Музикалните дни е в неделя с вечер, посветена на 250 години от рождението на Лудвиг ван Бетовен. ТРИО АРДЕНЦА с гост-виолончелист Атанас Кръстев ще свирят на сцената на ДКТ „Иван Димов“ Хасково от 19,00ч.

Музикални дни „Проф. Недялка Симеонова“ се организират от община Хасково с изключителното съдействие на диригента на Камерен оркестър Хасково Цанислав Петков.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини