Тригодишен мечок всява паника в село Давидково

  Малък мечок редовно влиза в имоти в банското село Давидково, без никакъв страх от хората. Мечокът вече четири пъти за три месеца е нанасял щети само в имота на семейството на кметицата Севда Чолакова. Нейната дъщеря, Татяна Чолакова, отглежда пернати, част от които вече са станали жертва на мечока.
  Къщата ни е в горния край на селото и мечокът вече четири пъти се разхожда под прозорците ни нощем, започнахме да не спим и да мятаме пиратки, за да се спасим от ново нападение, тъй като макар и малък, гризе дървени талпи като солети, не го спира и поцинкована мрежа. Първо намерихме кучето си пребито в канала, а друго куче от махалата изчезна. Нападна и разби клетката за пъдпъдъци и после клетката за патици. 7 патици е изял дотук, останали са ни три, а те са селектирана порода. Тази нощ дойде към 2 часа, всички животни се изпокриха, настана пълна тишина и се чу как пукат съчки под краката му. Изгонихме го с пиратки, но много бавно си отиде, не го е страх от нас въобще. Много се притесняваме от ново нападение, макар и малък, мечока е загубил страх от хората, а имаме малко дете", каза Таня Чолакова.
  Пред вратата на сградата те са сложили електропастир от 6000 волта, но в останалата част на имота няма електропастир. Повечето хора не можем да си позволим такава скъпа инвестиции в електропастир за целия имот, казва Чолакова.
  В понеделник Групата за бързо реагиране към РИОСВ -Смолян е направила оглед на щетите от предпоследното влизане в имота на Чолакова и е установила, че наистина има следи от мечка на възраст около 3 години.
  Заради топлото време мечките още не са заспали зимен сън и в семейството се притесняват от още нападения. Те настояват да се вземат мерки за прогонване на животното от населеното място. От всички краища на селото съобщават за влизане на мечка в имотите им, има следи, което означава, че мечката пак ще идва и трябва да бъде прогонена, казва Чолакова.
  ДГС-Славейно има разрешение за отстрел на опасна мечка, тъй като има нападения и от големи мечки. От Давидково, обаче, настояват малкият мечок да не бъде убит, а прогонен.

  СмолянБгвести
   

  Източник: Smolyan.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 02.12.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят за някои от вас е от особена важност. Постъпките, които ще направите днес биха могли да променят посоката на живота ви. Мислете какво правите, и ако сте сигурни в желанията си не се колебайте. Шансът да успеете е значителен. Обещаващ е и новият подход, който внасяте в работата си.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Част от вас предпочитат да се отдадат на професионални занимания и няма да сбъркат. Днес шансовете ви за успех са изразени. Други имат нужда от почивка и развлечения и с удоволствие приемат отправена към тях покана. Емоциите са в изобилие, но това привлича околните към вас.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  На работното място са възможни конфликти. Ако сте по-търпеливи и дипломатични те могат да се предотвратят. Това се отнася и до семейството ви. Поставяйте си краткосрочни планове и ги следвайте. Така ще стигнете по-бързо до мечтите си. Промяна във външния вид ще ви донесе настроение и ще повиши желанията ви.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Този ден едва ли ще ви поднесе изненади, но ще бъде добър за вас. Имате възможност да свършите доста полезни неща, които впоследствие до голяма степен ще улеснят работата ви. Не пренебрегвайте проблема на ваш близък човек.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Заемате се с работа през този ден, тъй като имате много задължения, на които не сте успели да обърнете достатъчно внимание през изминалата седмица. Във ваша полза ще ви бъде човек, на когото сте направили услуга. В личен план ви очакват недоразумения ако не оправдаете навреме очакванията на сърдечния си партньор по определен въпрос.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не насилвайте обстоятелствата, ситуацията ще се избистри от само себе си. Внимавайте с финансовите претенции на роднини. Може да не с продиктувани от безкористни чувства. Ако се случи така, че ви се провали среща с интимния партньор, вината не е задължително у него. Бъдете дипломатични и толерантни. Не допускайте излишни разходи.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Неутолима жажда за приключения ще ръководи постъпките ви днес. С присъщата си находчивост и ентусиазъм ще успеете да преобразите и вдъхнете живот и на най-тривиалните обстоятелства. Успехът ви сред противоположния пол придобива застрашителни размери. Успокойте малко темпото, дайте си почивка.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Имате много нови намерения и различни идеи за осъществяването им. Ако прекарате твърде много време в колебания обаче е твърде възможно да изпуснете добрите възможности, които имате. Доверете се на мнението на хората около вас, които са склонни да ви съдействат във всеки един момент. Стабилизирате отношенията си с човек, с когото не сте се виждали отдавна.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Предвид желанията и следвайки развитията в живота си, ще вземете правилните решения. Без умора ще се захванете с разработването на конкретна задача, предвиждайки чрез нея да подобрите финансите си. За други се очертава пътуване или организиране на семейно тържество.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не смесвайте отговорностите си с отношението ви към околните. Овладейте вълненията си и не пречете на другите да си вършат работата. Не допускайте успехите ви да са за нечия друга сметка освен вашата. Правете го чистосърдечно и без излишна показност, другото е лицемерие и не води до никъде.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Общуването ви с подобни на вас, целенасочени и духовни хора е тласък за развитието ви. Без усилия ще привличате към себе си онези, с които споделяте еднакви ценности и заедно ще творите. Ще ви занимават и проблемите на близките ви, за тях вие сте спасителен пояс във всяка ситуация.
  02 дек 2020
  Последни новини