Двама загинаха, петима са ранени при сблъсък на микробус с работници от "Балкански поток" и ТИР

Двама души са загинали, а петима са били ранени при челен удар между микробус, превозващ работници по газопровода "Балкански поток" и ТИР, съобщиха от ОД на МВР в Монтана.

Катастрофата е станала в 5,37 часа тази сутрин на главен път Е-79 край отбивката за село Винище в община Монтана.

На място е загинал мъж на 44 години от Украйна, който работел по изграждането на газопровода "Балкански поток", а шофьорът на микробуса - български гражданин на 52 години от Монтана е починал в линейка на път за болницата в областния град.

Шофьорът на тежкотоварния камион с хасковска регистрация - българин на 66 години е в критично състояние в болница в Монтана и има опасност за живота му. Останалите четирима ранени са мъже от Русия, Беларус и Украйна. Те са пътували в микробуса и работели на различни обекти в област Монтана по изграждането на "Балкански поток". Четиримата са с комоцио в болница в Монтана, като няма опасност за живота им.

По време на фаталния сблъсък микробусът е пътувал в посока към Монтана, а камионът към Видин. Фирмата, превозвала работниците към обектите, е от Чипровци. Все още се изясняват причините за челния удар, но се предполага заспиване на волана на единия от шофьорите, уточниха от полицейската дирекция в Монтана.

Заради огледите на мястото и разчистването на автомобилите главен път Е-79 е бил затворен за движение до 13,30 часа и трафикът е пренасочван през други маршрути, съобщиха от ОД на МВР в Монтана.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини