Ден 112: Линейката стига до болницата, а леглото вече е заето

За 112-а поредна вечер се провеждат антиправителствени протести в София. Участниците в тях тази вечер блокираха движението в района на Орлов мост, съобщава БНР. 

Исканията остават същите - оставка на кабинета и на главния прокурор. Движението на бул. "Цариградско шосе" е затворено до алея "Яворов". Пропускат се само автомобилите със специален режим.

За поредна сряда протестиращи срещу главния прокурор Иван Гешев се събраха пред Съдебната палата. Акцията е организирана от инициативата "Правосъдие за всеки".

Няколко десетки граждани настояват за реформи в съдебната система, с които да се гарантира върховенство на закона. Акцент в днешния протест са промените в закона, свързани с наказанията при споделените превози.

В сегашната ужасна криза да уволняваш шефа на РЗИ заради отменена карантина е безумие. В болниците няма места, лекарите и сестрите изнемогват – живеят по 24 часа в болниците и не се прибират. След 240 дни се оказа, че ние не сме подготвени за това, което се стовари върху главата ни. Така коментира кризата с коронавируса Арман Бабикян от "Отровното трио".

Линейката стига до болницата, а леглото вече е заето. Това е реалното положение на здравната система на Бойко Борисов. Ако в България имаше каквото и да било здравеопазване, нямаше да има хора пред кабинетите. Лекарите и сестрите се изпоразболяха, защото в болниците няма създадени условия. Лекарите заминаха да работят в други държави не само заради заплатите, а заради обида от отношението на властта към тях. Няма как човек, който ремонтира човешки тела да получава по-малко от човек, който ремонтира автомобили. А у нас е така, каза Бабикян.

Властта всякак се бори срещу благоденствието на гражданите. Ние гражданите не се оставяме да бъдем смазани. Ние не можем да бъдем купени. Има неща, които не могат да бъдат купени на никаква цена, заяви адв. Николай Хаджигенов.

Източник: offnews

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Ка
  каунь
  9 -1
  06:20, 29 окт 2020
  нали не вярвахте бе лайняни мангъровци сега какво ревете ,снимките трябва да в се сложат пред всяка болница и за да не ви приемат ,лекувайте се на площада
 • 2
  Ка
  каун2
  1 -1
  11:30, 29 окт 2020
  На този имам чувството, че управляващите му плащат, за да види народа колко гнусна и нечистоплътна е алтернативата.

Хороскоп за 30.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Съзнанието, че има какво да кажете и направите ще ви мотивира за действия, различни от планираните. Без притеснения ще настоявате да бъдете чути и да защитите тезата си. Сами ще намерите прекият път към човека, който ви вълнува, спечелвайки го с неподправено внимание и чар.
30 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Горите от желание час по-скоро да видите резултатите от работата си. Очакванията ви са големи, но бъдете реалисти. Дайте преднина на уменията си, изпипвайте детайлите и нещата ще си дойдат на място. Много хора ще останат доволни от сътрудничеството си с вас, защото сте прями, коректни и точни.
30 ное 2020
Последни новини