Допълнителни ограничения в Перник предлага РЗИ

Във връзка с покачване на броя на положителните случаи на COVID - 19 и преминаването на критичната точка от над 120 болни на 100 000 население в област Перник, РЗИ предлага допълнителни мерки към заповедта на Министерството на здравеопазването с цел ограничаване на заболеваемостта. Това е било обявено днес на заседание на Областния оперативен щаб от директора на РЗИ д-р Юри Торнев, съобщи пресцентърът на областната администрация. Срещата се е провела онлайн и е била ръководена от заместник-областния управител Иво Иванов.

Мерките включват преустановяване провеждането на закрито на колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи. Да се прекратят дейностите на клубовете за пенсионерите и инвалидите на територията на региона и игралните зали да бъдат с намалено работно време до 22.00 часа,предлага д-р Торнев.

В мерките се посочват и ограничаване на хората на груповите празненства. За сватба броят на гостите трябва да е до 50 човека, а за кръщене до 30 човека в затворено пространство. Мерките ще бъдат въведени от 30 октомври за срок от 14 дни.

Регистрираните случаи на заразени с COVID -19 по общини за периода 15 -28 октомври е следният: Перник - 303, Радомир - 18, Брезник - 9, Трън - 3, Земен - 4, Ковачевци - 1.

През последното денонощие на територията на област Перник са регистрирани 66 нови случаи.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (1)

Последни новини