Зареждат днес с Ремдисивир болниците в Хасково и Свиленград

Количествата от лекарствения продукт Veklury, което съдържа Ремдесивир, за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция в средно тежко и тежко състояние, определени за Хасковска област, ще бъдат получени днес от РЗИ.

Флаконите ще бъдат разпратени веднага към двете болници в областта, където има най-голяма нужда от препарата и където са настанение за лечение пациенти с по-сериозни усложнения от вирусната инфекция-Хасковската и Сивленградската, посочи шефката на Регионалната здравна инспекция д-р Соня Димитрова.

Общо хоспитализираните лица с Ковид в региона към днешна дата са 77. В МБАЛ-Хасково са настанени 51 заразени. На лечение в МБАЛ-Свиленград са 14 души.

Вече стана ясно, че 2593 флакона Veklury бяха доставени днес в България от вчера и веднага започна разпределянето им към вътрешността на страната.

От Здравното министерство съобщиха, че медикаментът ще покрие лечението на 260 пациенти, хоспитализирани в интензивни структури.

Доставката струва 2,1 млн. лв. Предвидените от страната ни средства за обезпечаване лечението на пациенти с Ремдисивир до края на месец март, възлизат на над 26 млн. лева.

До края на март 2021 г. в България поетапно ще бъдат доставени още 30 хил. флакона от медикамента.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 2
    До
    ДО ГОРНИЯ ФАШИСТ
    5 -3
    16:24, 30 окт 2020
    ....Лекува , и то много сполучливо ! Има вече много резултати ! Лошото е ,че 1 доза струва 5 000 лв. ?!
Последни новини