С талант и вдъхновение Славейковци отбелязаха празника на будителите

Изображение 1 от 2

    По инициатива на учителите от Методическото обединение по хуманитарни науки, в ОУ ”Пенчо Славейков” се проведе първият училищен онлайн-конкурс за творческо писане, посветен на предстоящия Ден на народните будители – 1 ноември.  

    Целта на конкурса бе да се отдаде дължимата почит и уважение към хората, запазили, утвърдили и извисили духовната сила на българската нация, и Славейковци с желание се включиха в това творческо предизвикателство. Следвайки примера на народните будители от миналото и от съвремието ни, те изявиха себе си в областта на литературата и историята.

    На 29 октомври от 14.30 часа до 16.30 часа талантливите творци от 5, 6 и 7 клас писаха по една от зададените теми: „Нужни ли са и днес будители?” и „Пред портрета на Паисий”. Въображението им бе провокирано и отвъзможността сами да изберат жанра на своята творба – разказ, стихотворение или есе. 

    Конкурсните работи ще бъдат оценени от учителите по БЕЛ по следните критерии: писмена грамотност, спазване на темата, изразено лично отношение и богатство на езиковите средства. Резултатите ще бъдат обявени в първия учебен ден след есенната ваканция – 3 ноември. Победителите ще получат грамоти и награди.

    С талант и вдъхновение Славейковци показаха, че искрата на нашите книжовници и революционери е жива и гори в ума и душите на българските деца.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини