Чепинци посърна...Любим учител загуби битката с Ковид-19

Изображение 1 от 2

    Днес рудоземското село Чепинци се прости с любим учител и прекрасен човек. 59-годишният преподавател по математика в СУ "Христо Ботев" Фидан Боев загуби битката с коронавируса.

    Учителят се е чувствал зле от около две седмици, ходил е до Смолян, но в болницата нямало места, сподели кметът на Чепинци Мустафа Брахимбашев. Най-накрая го приели в болницата в Мадан, където е починал вчера. Нямал е придружаващи заболявания. В Чепинци познават Боев като много добър учител. След веста за смъртта му страницата на училището във Фейсбук се изпълни със съболезнования към близките и всички, които тъжат от загубата му.
    "Много тъжно! Уникален човек, голям професионалист, от онези които са вече рядко срещани. Подаваше ръка на всеки, който имаше нужда. Носеше толкова положителна емоция, която веднага ти слагаше усмивка."
    "Това беше учител с главно "У". Малко са такива като него. Радам се и съм горда, че бях негова ученичка!!! Съболезнования на близките!"
    "Искрени съболезнования на близките на г-н Боев. Голям учител и голям човек. Гордея се, че съм бил негов ученик. Нека почива в мир..."
    "Човекът, който ни научи да сме хора. Дълбок поклон!"
    Това гласят само част от съболезнованията.
    Според кмета Брахимбашев, освен че тъжат, хората в Чепинци са притеснени. В селото има голямо движение. Много хора работят в София и други по-големи градове. Учениците от гимназиалния курс в момента са на онлайн обучение, но това не е достатъчно, смята Брахимбашев. По думите му, мерките трябва да са още по-сериозни, за да се предпазим от заразяване, дори ако трябва да се стигне до пълно затваряне.
    СмолянБгвести също изказва искрени съболезнования за загубата!

    Величка Петкова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Os
      Ostin
      6 -5
      13:17, 1 ное 2020
      Човека е починал че му е дошло времето, всичко друго е ЛЪЖА !

    Още новини

    Последни новини