И Тръмп, и Байдън обявиха, че са уверени в победата си

Кандидатът на Демократическата партия за президент на САЩ Джо Байдън заяви, че е уверен в спечелването на изборите, съобщиха осведомителнвите агенции.

Той обаче каза, че ще отнеме известно време до обявяването на резултатите. Призова симпатизантите си да бъдат търпеливи и да не губят вяра. "Смятаме, че сме на път да спечелим тези избори", каза Байдън в реч в своя щат Делауер малко след полунощ.

"Уверени сме за Аризона", каза 77-годишният политик, застанал до съпругата си Джил. "Ще спечелим Пенсилвания", добави Байдън.

Доналд Тръмп предрече "голяма победа" на президентските избори в САЩ, съобщиха световните агенции.

"Ние водим с ГОЛЯМА преднина, но те се опитват да ОТКРАДНАТ Изборите. Никога няма да им позволим да го направят. Не може да се подават гласове след затварянето на изборните Секции!", написа президентът в "Туитър".

"Ще направя изявление тази нощ. Голяма ПОБЕДА", заяви той във втори туит.

Социалната мрежа отбеляза веднага като потенциално заблуждаващ туитът на Тръмп за "открадване" на изборите.

В момента данните от Изборателната колегия сочат 238 на 213 електори в полза на Байдън. За да спечели кандидатът, са необходими 270 електорални гласа.

Според AP от народният вот гласовете за Байдън са 49,8% - 66 925 582, за Тръмп - 48,6%  - 65 216 894.

Републиканецът Доналд Тръмп побеждава демократа Джо Байдън в Охайо, който е един от най-важните се колебаещи щати.

Охайо се смята за много показателен за избирателните нагласи в САЩ и победителят в този щат обикновено печели и президентските избори. Преброяването на гласовете още не е приключило.

Тръмп печели също така в Тексас и Флорида - два щата от ключово значение за неговото преизбиране. Президентът обаче губи от съперника си Джо Байдън в Аризона, където победи на изборите през 2016 г. Кандидатът на Демократическата партия постига победа и в Хавай.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини