Историята на Мечо! От кофите за боклук в Чепеларе до Лос Анджелис

Изображение 1 от 2

    ""Роди ме, мамо,с късмет,па ме хвърли на смет!" Тази хубава българска поговорка важи с пълна сила за едно бездомно куче от Чепеларе. Мечо е изхвърлен като кутре на улицата.

    „Здравей, аз съм Мечо! Бях изоставен по улиците на Чепеларе, България, като малко кученце, но когато бях на 8 месеца, семейството ми ме спаси. В момента живея най-добрия си живот в моя дом завинаги в Лос Анджелис, Калифорния.“ Това е обръщението в профила на Мечо в социалните мрежи. Бездомното куче замина от Чепеларе за Лондон броени дни преди обявяването на Брекзит и вече е звезда в социалните мрежи. А профилът му mecho.the.bear набира все повече последователи.

    Историята на Мечо според чепеларци е като извадена от приказка. Когато е малка пухкава топка стопаните му го изхвърлят от колата си. Кутрето като десетки свои събратя трябва само да оцелява на улицата. Не липсвало такива, които го подритвали или заобикаляли „бълхарника“. Въпреки това Мечо тръгвал след минувачите, подтичавал, умилквал се за шепа храна. А пукхавата му муцунка не веднъж умилявала сърцата на много чепеларци,които хранели бездомничето. Така Мечо открил стопаните и семейството си в лицето на Станислава Добрева и приятеля й Марио Мицев. И двамата живеят в Англия от деца, а при последния си отпуск срещат Мечо и го взимат с тях.

    Сега голямото рошаво куче пътува със семейството си на различни места по света. Позира за снимки пред Биг Бен, Бъкингамския дворец, пред Айфеловата кула от Лос Анджелис. Мечо лети в самолета заедно с младата двойка.

    Сега като фейсбук звезда Мечо има  своя мисия. Идеята е в групата кръстена на него Мечо & Приятели / Mecho & Friends , да се споделят снимки и съдби на бездомни животни  с надеждата някой да ги осинови. Така колкото се може повече „бездомничета“ да намерят своя дом. Ако търсите своя домашен любимец, който със сигурност ще се превърне в най-добрия ви приятел влезте в групата, приканват създателите й. В нея вече за съжаление може да видите изоставени кутрета, които търсят семейството си!

    СмолянБгвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини