Българската стопанска камара иска адекватни и своевременни икономически мерки, съпътстващи новите ограничения

Българската стопанска камара излезе с искане за незабавно обсъждане на адекватни и своевременни икономически мерки, съпътстващи новите ограничения. 

БСК настоява за обособяване на Национална програма за подпомагане на българския бизнес, засегнат от ограничителните мерки, предоставяща възможност за бързо получаване на компенсации за сметка на държавата. Една от мерките, които следва да бъдат обхвати от Националната програма, би могла да бъде подкрепа за непокрити фиксирани разходи на дружествата, казват оттам. 

В писмото си до финансовия министър Кирил Ананиев и министъра на икономиката Лъчезар Борисов БСК пише, че независимо от усилията на министерство на икономиката, 8 месеца след избухване на пандемията и обявяване на извънредно положение в България, все още голяма част от безвъзмездните средства не са достигнали до бизнеса.

"Причината е, че средствата се разходват чрез оперативните програми, което е придружено с редица административни процедури. Както многократно сме подчертавали през изминалите месеци, най-важното на подкрепата в настоящата криза е не толкова нейният размер, колкото навременното й предоставяне", допълват от Българската стопанска камара. 

Източник: offnews

Коментари в сайта (2)

  • 1
    3,
    3,14
    3 0
    09:39, 24 ное 2020
    Икономика не се гради от мошенници,а от умни и способни хора!Затова в България няма икономика от 11години,няма БСК,а Българска " мошенническа "камара!Нищо не давайте на тези хора!Закона е много добър-който не може да управлява фирмата си по време на пандемия-ФАЛИРА и хората отиват на борсата!На тяхно място ще дойдат други,които най-напред ще мислят за хората и после за парите!
  • 2
    Хр
    Христов
    2 0
    11:53, 24 ное 2020
    Край няма българската мъка. Лятото будните поискаха оставката на шайката. Други обясняваха, че “няма алтернатива”, “не е сега моментът насред пандемията”, “редовните избори са след броени месеци” и прочее. Днес хора умират пред болниците, даскали, доктори и медсестри гинат ежедневно, затъваме в хаос, диктатурата се гласи да отсрочи дори редовните избори, които тъй или иначе ще фалшифицира. Но довчерашните скептици, вместо да се покаят, приветстват затягането на гайките и сочат с пръст онези, които не носят маски. Завалиите, не на шега мислят, че властта се е загрижила за здравето им. Че ключът е в маските, не в общия държавен разпад и ускореното обезчовечаване. Турим ли ги, ще се върнат законът, справедливостта, здравето и просперитетът. Пак да напомня думите на дантеления Г. Марков: “Бойко Борисов ще ни управлява, докато му омръзне”. Опасявам се, че ще борим епидемията по-дълго и от “комунизма”.
Последни новини