Пазарът в Димитровград остава да работи, според мерките на правителството

Днес бяха оповестини окончателните мерки, които влизат в сила от петък вечерта, 27 ноември, до 21 декември. Според изредените нови противоепидемични мерки, няма изрична забрана за работата на пазарите и тържищата в страната, което към този момент дава възможност Неделен пазар в Димитровград да продължи да функционира при спазването на противоепидемичните мерки.

Местния кризисен щаб има възможност да спре работата на тържищата на територията на общината, но до момента няма индикации за такова намерение. За да се вземе някакво решение за промяна на работата на пазара трябва да бъде публикувана новата заповед на здравния министър с наложените ограничения, коментира кмета Иво Димов за BGvesti, през вчеращния ден.

"Взехме решение за удължаване на епидемичната обстановка", обяви на брифинг министърът на здравеопазването, проф. Костадин Ангелов. Мерките които влизат в сила от петък вечерта са:

  • преустановяват се присъствените учебни занятия във всички образователни институции. В това число влизат всички ученици от 1 до 12 клас; всички извънкласни занимания, всички висши училища, всички присъствени и групови занятия в центрове и школи.
  • преустановяват се посещенията в детски ясли, градини, детски центрове и групи, предоставящи организирани групови услуги за деца.
  • преустановява се провеждането на конгреси, семинари, обучения, тиймбилдинги в присъствена форма.
  • преустановява се провеждането на групови културни и развлекателни мероприятия, изключения прави посещението на театър при заетост на местата до 30% от общия капацитет, спазване на дистанция и носенето на маска
  • не се допуска провеждането и организирането на събирания и тържества от частен характер с присъствието на над 15 човека
  • преустановяват се спортните мероприятия със състезателен и тренировъчен характер за лица до 18 години, с изключение на международните състезания, които вече са започнали. Всички мероприятия за лица над 18-годишна възраст ще се провеждат без публика
  • преустановяват се посещенията във фитнесите.
  • преустановяват се посещенията на всички заведения за хранене. Допускат се само доставки на храна за дома и офиса.
  • преустановяват се посещения в игрални зали и казина.
  • преустановяват се посещенията във всички магазини тип МОЛ, с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеките, оптиките, дрогерии, зоомагазини, банки, застрахователи, доставчици на платежни услуги, офисите на телекомуникационни оператори. Забраната е за големи търговски обекти, магазините, които са малки, ще продължат да работят.
  • преустановяват се туристическите посещения в страната и чужбина.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Се
    Сектор Г 16 маса
    10 -12
    18:08, 25 ное 2020
    Абе много знаете и за това общината ви остана без пари за 3 месеца.Ако не сме ние ,Димитровград е ... .Затова молете се да не затварят пазара,че ще умрете от глад не от КОВИД 19
    • Кр
      КРАСЮ ОТ СОТ И ЖП
      5 -2
      18:38, 25 ное 2020
      Сектор г,щи спра сот и ша изгориш
    • Те
      Тенева
      2 -1
      18:53, 25 ное 2020
      Точно!
    • Ab
      Abc
      4 -3
      20:12, 25 ное 2020
      Вземи си мръсната, вмирисана маса и си я заври, ... знаеш къде.
  • 2
    Ди
    ДИМО ИВОВ
    7 -7
    18:36, 25 ное 2020
    Кмете да не си изтрещял бе,как ще оставиш тоя развъдник на зараза да работи.
  • 3
    Ст
    Стефан Димитров
    3 -1
    19:10, 26 ное 2020
    Кмета или е КОРУМПИРАН или е много тъп,най вероятно първото
  • 4
    Ка
    Как
    2 0
    07:58, 28 ное 2020
    По каква причина кмета определи да затвори единия пазар / неделния, за автомобили/, а да остави другия, до старата автогара. И двата са на открито, и двата продават нехранителни стоки и има заведения за бързо хранене. Къде тези две тържища попадат в заповедта на здр. министър. Или всичко това е избирателно, но и двата пазара са еднакво заплашени от струпване на много хора, което не е много добре и зависи от културата и дисциплината на хората. Не става ли въпрос за интереси и пари, но се рискува със струпването на много хора. Просто няма логика, кмете! научете се да мислите, но това е култура и не се учи от ден до пладне. А за корупция да не говорим защото това управление доказа с дела, че корупцията е в основата на всичко. И давам пример- кой е собственика на старата автогара и защо работи само този пазар. така, че трябва се затворят и двата, при еднакви условия са и тежестта спрямо заповедта трябва да бъде равна.
Последни новини