Арестуваха четирима френски полицаи след побой над музикален продуцент

Четиримата френски полицаи, обвинени в нанасяне на побой над чернокож музикален продуцент в Париж, бяха поставени днес под стража, предаде Франс прес, цитирайки осведомен източник.

Служителите на реда, които бяха временно отстранени от служба вчера, пристигнаха този следобед в сградата на Генералната инспекция на националната полиция, където бяха поставени под стража.

Видео, на което се вижда насилието, бе разпространено в социалните мрежи и предизвика силно обществено възмущение. Прокуратурата води разследване по случая, а вътрешният министър Жерал Дарманен каза, че ще поиска отстраняването на полицаите, ако вината им се докаже.

Във видеото от камера в студиото Black Gold Studios се вижда 13-минутна атака. Според полицията причината е, че Майкъл, който иска да бъде представян само с малкото му име, не носел маска. Той е прекарал в ареста 48 часа, преди да получи лекарска помощ за разкъсано сухожилие и рана на главата, която наред с други рани трябвало да бъде зашита.

Инцидентът идва в момент на нарастваща загриженост за нов френски законопроект, с който се криминализира публикуването на изображения на полицията "с намерение да навреди". Законопроектът, внесен от правителството в парламента, предизвика протести на групи за граждански свободи и журналисти.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини