Пациентите с Ковид-19 в болници в САЩ достигнаха 90 хиляди

Броят на пациентите с причиняваното от новия коронавирус заболяване Ковид-19 в болници в САЩ достигна днес рекордните 90 хиляди, удвоявайки се през последния месец предаде Ройтерс.
Агенцията отбелязва, че на този фон се очаква дългият уикенд около Деня на благодарността да предизвика нова вълна от заразявания.

Капацитетът на някои американски болници е запълнен след няколко седмици на ръст на новите случаи на коронавирус. Броят на хоспитализираните вероятно ще нарасне още повече, след като много американци посрещнаха Деня на благодарността със свои роднини и приятели, въпреки призивите на политици, сред които избраният за президент на САЩ Джо Байдън, да не го правят.

В Деня на благодарността, по принцип един от най-натоварените за пътуване в страната, тази година през американски летища са минали над 1,07 милиона души - най-много от началото на пандемията.

Цели близо 6 милиона души са пътували със самолет в Съединените щати между петък и сряда. Броят им все пак е над два пъти по-малък от този през същия период миналата година.
САЩ са най-тежко засегнатата от пандемията държава, с най-много заразени и починали. В Съединените щати са били регистрирани общо близо 13 милиона случая на коронавирус. Към 265 хиляди души са починали.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини