Напълно премахнаха изградените конструкции над хасковската река

Изображение 1 от 3

  Изградените конструкции над реката покрай булевард „България“ в Хасково бяха премахнати напълно. Това стана след заповед на кмета на община Хасково за премахване на поставяемите обекти.

  Припомняме, че в края на миналия месец от община Хасково издали разрешително за поставяне на общо 6 обекта от двете страни на паркинга – до Съдебната палата и до Бизнес центъра.

  В средата на ноември при проверка на служители от отдел „Контрол по ЗУТ“ е констатирано, че поставяемите обекти, за които е издадено разрешение за поставяне, не отговарят на одобрения проект от община Хасково. Издаден е констативен акт от контролните органи, въз основа на който на 17 ноември 2020 г. е издадена и връчена заповед за премахване на металните конструкции.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (23)

  • 1
   Лю
   Любопитко
   55 -6
   15:54, 29 ное 2020
   Как така става: някой от общината разрешава, друг пак от общината забранява. Нали са служители и работят в една сграда (може би и в един отдел) и с подчинени на един и същи главен архитект кмет. Излиза че едната ръка не знае какво прави другата, защото главата гледа на другаде или е празна. Може би разрешенията идват от "община/герб Гарваново", а контрола от "община/герб Харманли" ? Къде дреме герб Хасково или изобщо не му дреме?
   • По
    Победител
    21 -7
    18:40, 29 ное 2020
    Смятам ,правите разлика м/у 6 преместяеми обекта.И метална конструкция.
  • 2
   Ко
   Коко
   62 -3
   16:13, 29 ное 2020
   Добре сториха.
   Достатъчно кичови постройки има над реката барабар с частните паркинги.
   На кой видиотен тъпак навремето му изпи чавка мозъка,та реши да строи над реката?!
   Не стига,че се спира естествения въздушен поток,ами се носи и смрад около постройките над реката.
   • Хр
    Христо
    39 -14
    16:57, 29 ное 2020
    На вашия кумир...Гошо ивАнов...направи реката на клоака..
  • 3
   Го
   Гошето и Митето
   43 -1
   17:55, 29 ное 2020
   няма кой да чете закона за водите, там си пише много ясно: "забранено е строителството над покрит речен участък", някои хора си затвориха очите срещу солидни "комисионни" и покриха реката, даже и я застроиха, Рачо Ковача да яде пасти, хасковските тарикати пичелят хирядарки от застроената река, кой паркинг, кой магазинче, да та бий чекмеджето по кръста
  • 4
   Ко
   Колев
   35 -3
   18:44, 29 ное 2020
   Така и не стана ясно кой допусна да се издадат разрешителни и с какво предназначение са били обектите. Изключетелен гьонсуратлък от страна на управата на Общината. Разберете, по-достойно е да си признаете грешката. Но за това е нужен морал...
   • Ни
    Николов
    16 -2
    03:04, 30 ное 2020
    Морал ? Ама Вие сериозно ли ?
  • 5
   Ас
   асковлия
   34 0
   20:18, 29 ное 2020
   Ако проверите кои са собственици на обектите над реката ще се сетите за всичко останало........
   • От
    Отдавна...
    5 0
    14:06, 30 ное 2020
    Отдавна не са тези, които бяха през 2002 год.
   • Ба
    Бай хой
    6 0
    15:10, 30 ное 2020
    Те вече са препродадени на други собственици пет пъти
   • Чи
    Чичо Гошо Мустака
    3 0
    22:31, 30 ное 2020
    А някой вече са в ръцете на тези заради които бяха направени но тогава докато бяха на власт нямаше как да ги пишат на собствениците си имена.
  • 6
   За
   защо така
   15 -2
   21:27, 29 ное 2020
   Аз мислех , че през целия декември там ще има скара, пържолки, мръвки и малки канички с винце. Както беше по време на соца. Още не мога да забравя какви мръвки имаше около нова година в подлеза до ЦУМ в София.
  • 7
   Ни
   Ник
   21 -2
   22:06, 29 ное 2020
   Работа, работа, работа. Ей тоя кмет се пукна от работа, не се спира за минутка.
  • 8
   Ку
   Курвоазие
   17 -1
   08:46, 30 ное 2020
   Без подписа на гл.архитект,това не можеше да се случи,там е заровено кучето.Но на свинските черва,знаете къде им е края,в г....а.
   • Ко
    Кочев
    7 -1
    09:31, 30 ное 2020
    Кучето е изядено. Там го няма.
  • 9
   Ив
   Иван
   13 -4
   11:14, 30 ное 2020
   Браво на Кмета !!!Така трябва да се действа спрямо такива катъри,които си мислят,че още когато да си правят каквото искат ! Да му е ясно ,че това не е Давидково да си слага мазните сергии.
   • Се
    Сезгин
    7 0
    15:18, 30 ное 2020
    Ами другите масивни постройки надолу по реката, чак до полицията, които са на братчедите от дпс-ту, защо не ги барат
   • До
    До Сезгин
    3 0
    22:33, 30 ное 2020
    Защото там бате Гошо Узунджовски си изкара милионите за внуците.
  • 10
   Ко
   Колио
   9 0
   11:16, 30 ное 2020
   Това е на Р.Балкански -Фантазията
  • 11
   Ра
   работа
   11 -2
   11:40, 30 ное 2020
   работа ,работа и пак работа
   моля ви напишете какво е напрвил кмета от началото на длъжността Кмет
   какво е работил като : работа, работа и пак работа
   • Не
    не е малко
    10 -5
    12:52, 30 ное 2020
    Отсече 3 наклонени дървета, смени 300 м водопровод за 260 000 лв. Направи почетен гражданин Капитан Петко.

  Хороскоп за 17.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С ведрото си излъчване и положителна мисъл ще въздействате на околните и насочвате развитията в позитивна посока. За вас, както и за всички други е важно да живеете в спокойствие, за да се развивате и да творите пълноценно. Починете си, като потърсите приятни за тялото и душата ви занимания.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Въздържате се да поемате ангажименти днес и вероятно съвсем основателно. Много е възможно да се оставите в обятията на мързела. Използвайте пълноценно времето си за почивка. Въпреки, че у дома ви ще се намерят много изкушения, които да ви накарат да не излизате, не се поддавайте. Навън ви очаква вълнуваща среща.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Предприемате нова стъпка в професионален план, където се изявявате в нова за вас област. Считате, че имате достатъчно шансове за успех и наистина е така. От вас ще се изисква да довършвате всичко, с което се захванете и да не допускате вмешателство в решенията си. Най-добре работите с колега,представител на знаците Везни или Водолей.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Без да се поддавате на провокативни внушения ще следвате програмата си и всичко, което е във ваш интерес. Така ще организирате делата си, че да ги приключите с очакваните резултати, което е желанието и на съдружниците ви. Не прибързвайте в увлеченията си, дайте си време.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Заредени сте с добри очаквания и нищо от това, което предстои да се случи няма да ви изненада или обезкуражи. На път сте да постигнете краткосрочните си цели, целенасочените ви действия дават резултат. Финансови реализации и романтични вълнения за късметлиите. Някои от вас ще пътуват, като това може да бъде и в чужбина.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Романтични настроения ще има около вас и ще се радвате на споделен интерес от страна на човек, който силно ви вълнува. Мъжете от знака ще направят предложения и ще получат отговори, даващи им основание за добри, бъдещи, брачни отношения. Мислите ви ще са свързани най-често с предстоящи събития относно личния ви живот. Не загърбвайте текущите си задачи, защото от там се очаква да дойдат и средствата. Хранителните добавки ще ви помогнат да регулирате здравословни проблеми и ще внесат известно облекчение, но основната ви грижа за здравето си остава ваша. Радостни новини във връзка с подобряване състоянието на родители и близки, което ви е тревожело до сега. Целенасочените ви действия по отношение бъдещият ви дом, ще ви отведат по-скоро при него.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Като истински фокусници, ще промените нещата, които пречат на бизнеса ви и ще продължите уверено напред. Освобождаването от зависимости няма да спре до тук, има още от какво да се чистите. Очакванията ви са свързани с приключване на мащабен проект, но работата по него продължава.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не позволявайте на емоциите да определят отношението ви към работата, за да не се конфронтирате с колегите. Търпеливо следвайте целите си и ще ги постигнете по-бързо. Съдбата ще ви предложи добри възможности и от вас зависи да се възползвате навреме. Вести от чужбина.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Твърде емоционални сте днес и подхождате към всяко нещо от тази страна. Това може да ви създаде проблеми, особено с хора, които се смятат за по-сериозни. Съобразявайте се с всички около вас днес, за да не си създавате излишни неприятности. Очаква ви положително разрешение на личен въпрос, който значи много за вас. Радвате се на ценна покупка.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Заслугата ви за решаване на професионален проблем ще се отчете от колеги и ръководители. От това ще останете всички доволни, те, че могат да продължат, а вие, че сте оценени правилно. Всички ви начинания ще се толерират от съдбата. Не се ограничавайте, а проявете аналитичните си способности.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не приемайте ангажименти, които ви отклоняват от делата ви. Старайте се да обхванете повече от задачите си, за да ви остане време за развлечения вечерта. На дамите им предстои вълнуващо преживяване, което ще ги направи щастливи. Любовните тревоги ще отстъпят място на приятни настроения.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С интересни идеи, отнасящи се към бъдещата ви дейност ще започне седмицата за вас. Добре планираните ви ходове ще съдействат да постигнете по-скоро това, към което се стремите. Възможно е да има и напрежение около вас, но не си хабете нервите. В повечето случаи то е плод на въображението ви, отколкото на реални проблеми.
  17 яну 2021
  Последни новини