Код оранжев! Значителни валежи от дъжд и сняг на 10 декември

Смолян е сред шесте области в страната, за които е обявен оранжев код за опасно време. Още през нощта и през целия ден в планинските райони от областта ще има значителни валежи от дъжд, над около 1300 метра - от сняг. Очакваните сумарни количества ще са между 40 и 60 л/кв.м. Температурите са над нулата, максималната през деня ще достигне 6 градуса.

Днес в страната ще остане облачно с валежи от дъжд, значителни на много места, главно в Южна България. През деня в Северозападна България, а след обяд и в източните райони валежите временно ще спрат. В Източна България, а през нощта и по долината на Струма ще духа умерен до силен юг-югоизточен вятър. Минималните температури ще бъдат от минус 1° в Северозападна България, където ще има и поледици, до 10° в югоизточните райони. Максималните отново ще се в широки граници - от 4° в северозападните до 13°-14° в източните райони.

Над планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, над 1200 метра от сняг. В Рило-Родопската област и Централна Стара планина снеговалежите ще са значителни. Ще духа силен юг-югозападен вятър, който след обяд ще отслабне и ще започне да се ориентира от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 5°, на 2000 метра – около минус 1°.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини