Днес: до 38 градуса

Високи максимални температури - между 33 и 38°, сочи прогнозата на НИМХ за днес. В София температурата ще стигне до 33°, по-ниска ще е по морското крайбрежие - 28-32°.

По-значителна купеста облачност ще се развие в следобедните часове над планините в Западна България. Възможно е на отделни места да превали и прегърми. Вятър - слаб от изток-югоизток, привечер временно ще се усили. Атмосферното налягане все още е малко по-високо от средното за август, но ще се понижава.

Предимно слънчево и твърде топло ще бъде в планините - максималната температура на 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра - около 18°. По-значителна купеста облачност ще се развива след пладне в западната част от страната, възможно е на места да превали и прегърми. Вятърът по билата и върховете ще бъде слаб.

По Черноморското крайбрежие ще бъде слънчево и топло. Бризът ще е причината максималните температури на въздуха да останат по-ниски в сравнение с тези в останалата част от страната, между 28 и 32°. Температура на морската вода е 25-27°, вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.



Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини