В низините мъгливо, в планините - облачно, но все още без валежи в Родопите

През нощта в северозападните райони ще започнат валежи от дъжд. Над останалата част от страната ще има разкъсана облачност, а на места в Горнотракийската низина ще се задържи мъгливо. Минималните температури ще са между 1° и 6°, в югоизточните райони до 8-10°. През деня в Северозападна България ще бъде дъждовно, а облачността и над останалата част от страната ще се вплътни. Вятърът в Северна България ще се ориентира от североизток и с него ще прониква студен въздух, но в южните райони ще се задържи от югозапад и там ще остане топло. Максималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в Югоизточна България и крайните югозападни райони до 12°-15°.

Над планините облачността ще е значителна. В Западна Стара планина ще има валежи от дъжд, над 1500 метра ще преминават в сняг. В Рило-Родопската област ще се задържи сравнително топло с умерен югозападен вятър, почти без валежи. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 1°.

Над Смолян ще се задържи предимно облачно, но все още без валежи. Сравнително топло е, със сутрешни температури от нула градуса, които през деня ще се повишат до 7-8 градуса.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини