Десет ваксини срещу коронавирус получи днес МБАЛ „Д-р Братан Шукеров”

Изображение 1 от 3

    Десет ваксини срещу Covid-19 получи днес МБАЛ „Д-р Братан Шукеров”. Те бяха поставени на лекари, които не са боледували от коронавирус и работят на първа линия. Сред първите ваксинирани в болницата са началници на отделения, медицински сестри и санитари.
    „Имаме готовност, както и подготвен кабинет, където ще се провежда ваксинирането. Около 1/3 от персонала, или 100 души, са изявили желание да бъдат ваксинирани срещу коронавирус”, каза изпълнителният директор на МБАЛ – Смолян д-р Марин Даракчиев.
    В момента в болницата се лекуват 40 души с коронавирус. В интензивния сектор са настанени четирима пациенти. Здравното заведение има възможност да приеме до 154 души с Covid-19, което е 50% от капацитета на болницата. „2020 година беше тежка за болницата. Мисля, че персоналът успя да се справи. Има лъч надежда с ваксината - следващата година да е по-добра и да преборим Covid-19. Пожелавам здраве на целия персонал и на техните близки, на жителите на областта и се надяваме да видим Инфекциозно отделение без пациенти с коронавирус”, добави още д-р Даракчиев.

     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини