От 11 януари се възобновява работата на плувния басейн в Смолян

Плувният басейн в Смолян ще започне да функционира от 11 януари /понеделник/ за трениращи деца и свободно плуване. Това съобщи секретарят на общината Момчил Николов. Дейността на басейна ще се осъществява при спазване на всички противоепидемични мерки. Те са публикувани на сайта на община Смолян и са поставени пред сградата на басейна. Припомняме ви ги:
1.На входа на плувния басейн се въвежда задължителен филтър, като на всички посетители се измерва телесната температура. Не се допускат лица с повишена телесна температура.
2.В басейна се допускат само лица, желаещи да плуват, не се допуска публика.
3.В плувния басейн се влиза по един, след повикване от служители с дезинфекцирани обувки. Всички желаещи да плуват изчакват навън да бъдат повикани, като спазват дистанция от 2,5 м. помежду си.
4.Не се допуска смесване на възрастни и деца в сградата на плувния басейн, за целта отговорника на обекта г-н Христо Георгиев  - Главен експерт в сектор ССИ в Община Смолян съвместно с треньорите изготвя график за ползване. Графикът да отговаря на следните изисквания:В плувния басейн могат да работят не повече от двама треньори, които разпределят петте коридора помежду си и не допускат повече от 10 деца в коридор; При влизане в басейна се спазват правилата по точка 1,2 и 3, като треньорите и служителите следят да няма повече от 10 деца в съблекалните. Треньорите организират напускането на плувния басейн от децата поетапно при спазване на същото правило - не повече от 10 деца в съблекалня; След напускане на плувния басейн от трениращите групи се прави пълна дезинфекция на съблекални, бани, тоалетни и други общи помещения, след което се пускат следващите групи
5.Свободно плуващите граждани над 18 години ползват плувния басейн преди или след приключване на заниманията с деца, при спазване на всички противоепидемични мерки и правилото не повече от 10 човека в съблекалня и не повече от 10 човека в коридор.

От община Смолян призовават гражданите да се съобразят с мерките и да ги изпълняват.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини