Обявиха частично бедствено положение в Доспат, река Черна е пред преливане,в Мадан водата затвори улици и откъсна махала

Изображение 1 от 5

    В община Доспат е обявено частично бедствено положение за наводнение в село Барутин и активирани свлачища в селата Късак, Любча и Бръщен.

    Нивото на реката в Устово се е вдигнала с около 1 м и е на 30 см от преливане,съобщават от Областната управа в Смолян

    На ул. „Маестро Атанасов“ има паднали камъни и земна маса. На ул. „Станевска“ са паднали камъни и земна маса до бившия сервиз „Делю“.

    В с. Писаница са паднали камъни на пътното платно. Навсякъде са изпратени екипи за отстраняване на проблема.

    В с. Еленска е активирано свлачище, което подлага на опасност 3 къщи.

    Община Мадан – на ул. „Туристическа“ има паднала подпорна стена. Затиснати са един автомобил, има материални щети. Пострадали няма. Със Заповед на кмета на Общината са затворени ул. „Туристическа“ и ул. „Родопи„. На улица „Родопи“ също има паднала подпорна стена. Свлачище се е активирало на ул. „Родопи“ до бизнес инкубатора. Махала в с. Вехтино е откъсната, мостът е залят с вода и през него не може да се преминава.

    Започва контролирано изпускане на яз. „Цанков камък“ със 100 м3 в сек.

     За Община Златоград падналите количества дъжд са около 50 л/м2. Нивото на яз. Златоград е 2,6 м под преливника, очаква се следобед да прелее пред преливника на хвостохранилището +25 см.

    В Община Рудозем се отчита покачване нивото на всички реки, което към момента не предизвиква опасност.

    Община Чепеларе – в края на града, посока Пловдив, има опасност от наводняване на къща. На мястото е изпратен багер, който в момента работи. В с. Забърдо има сигнал за паднала подпорна стена с дължина около 60 м.

    Към момента се почистват активирани свлачища по пътя Михалково-Кричим при км 73+700 (до разклона за с.Осиково) – около 80 м3, както и по пътя Чокманово-Смилян-Арда при км 20+500 – 30 м3.

    За отстраняване на щетите по републиканската пътна мрежа, ОПУ-Смолян е мобилизирало 32 броя техника.

    Без ток е село Мугла.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини