Карадайъ: Предстоят най-важните избори след 1989 г. насам

Апелираме към всички избиратели, цялото гражданско общество и всички политически сили да бъдат съпричастни към избора на модел за бъдещето на България, каза в декларацията си председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. “С тази сесия ще затворим страницата на един доста противоречив и разнопосочен период от нашата най-нова история. Период на безпомощно лутане, самонадеяно и безотговорно поведение, управление без реформи, с доста пиар и самохвалство", заяви Мустафа Карадайъ.

Той обърна внимание, че когато ГЕРБ е дошла на власт, е наследила 8 млрд. лв. резерв, а след първия си мандат е оставила 8 млрд. лв. дълг. 

"След още два мандата кризите се задълбочават, междуинституционалната война разрушава държавността, демокрацията е в упадък, икономиката е в колапс, доверието в бизнес климата е тотално разрушено, напрежението в обществото расте. Като включим и COVID кризата, трябва да подчертаем, че тя направи по-видимо истинското положение на нещата, особено в нереформираната здравна система", изреди той. 

Карадайъ заяви, че последната година ще бъде запомнена с бюджет за предизборни цели. Според него предстоят най-важните избори след 1989 г. насам. "От тези избори зависи дали и за колко време ще се справим с кризата, създадена от ГЕРБ. Ако ползваме терминологията на COVID кризата как и за колко време ще се справим с вируса ГЕРБ, който унищожава демокрацията и свободата в България", допълни още той.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бъ
    Българка
    0 -2
    16:48, 13 яну 2021
    Браво, г-н Карадайъ, дано повече хора прочетат истините, които имаш смелостта да изречеш!
Последни новини