Обмислят промяна на мерките от началото на февруари

Промяна на противоепидемичните мерки ще има най-рано в началото на февруари. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването Костадин Ангелов след пристигането на първата доставка на ваксини срещу COVID-19 от фармацевтичния производител "Модерна".

Единственото нещо към момента, което ще се промени, са практическите занятия на ученици и студенти, които не могат да се провеждат в електронна среда, допълни той.

Има готовност да бъдат ваксинирани желаещите в секционните избирателни комисии, като основната цел е ваксинирането на участниците в мобилните секции, посочи министър Ангелов.

В отговор на въпрос за протокола на действие при избори в условията на пандемия министър Ангелов отново заяви, че документът може да бъде представен месец или месец и половина преди датата на изборите. Протоколът за действие трябва да се изготви максимално близо до датата на изборите, добави още той.

Очаква се да бъде изготвен протоколът на Изпълнителна агенция "Медицински надзор" след проверка за ваксиниране на общински съветници в Сандански. Ако бъдат констатирани пропуски, ще има наказания, посочи още той и призова да не се взимат количества ваксини, които няма да могат да бъдат използвани. Ясно е казано в протокола кои подлежат на ваксиниране в първата фаза и това не са общински съветници, допълни министър Ангелов.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ве
    ВЕрвам
    2 -2
    19:14, 13 яну 2021
    Тези и "мислят" са две неща, които са винаги на максималната възможна дистанция едно от друго.
Последни новини