Лекция за гейм индустрията проведоха в ПМГ Иван Вазов

Онлайн лекция на тема “Кариера в гейм индустрията” се проведе на 13 януари от Антоний Христов, Милин Джалалиев, Мартин Халачев и Младен Борисов от Арк Академия с учениците от ПМГ "Иван Вазов". Креативните млади хора представиха гейм индустрията и разясниха  отделните професионални сфери в нея.

Арк Академия е модерна академия с фокус върху разработването на видео и мобилни игри - една от най-бързо развиващите се индустрии в света и в България.

През първата част от лекцията лекторите разказаха историята на видео игрите и развитието им през годините – от първата игра, наподобяваща днешния шах, която е играла египетската кралица Нефертити, до Playstation 4 – една от най-популярните конзоли в света. Лекторите споделиха мнението си за нужда от специалисти в бранша и необходимост младите хора да развиват въображение и технически способности. Те изразиха надежда за формиране на добри екипи от личности с творчески потенциал. Участниците научиха повече за потенциала на гейм индустрията в България, както и за някои от известните международни гейм студиа с офиси у нас. Лекцията завърши с онлайн игра и класиралите се ученици на първите места спечелиха безплатно участие в курса „Как се става game developer?“.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини