Нова акция на плажа Росенец, ще скубят Сарайграса на Доган

Нова акция на морското имение на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган е организирана за днес.

"Въоръжени" с кирки, лопати и гребла активисти ще отидат да почистят плажа на парк Росенец, където изненадващо се оказа, че се е появила трева.

„Сарайграс“ поникна на плажа на „Росенец“. Озеленителят на Републиката - Ахмед Доган, твърди, че това не е плаж, а ботаническа градина. Половин година след акцията на "Росенец", редица други необясними неща се случват на този мистериозен полуостров. Всичко това пред празния поглед на десетки български институции, впрегнати в услуга на Доган с една цел – да запазят илюзията за недосегаемия Сарай", заявяват от Демократична България, която разпространи видеоматериал за чудесата, които се случват там.

Акцията по премахване на тревата от плажната ивица до лятното имение на почетния председател на ДПС е по инициатива на Организацията за закрила на българските граждани. Участниците сигнализираха преди дни, че плажът е замаскиран като тревна площ и че е внесена жалба в Административния съд срещу решението на Службата по геодезия в Бургас да впише ивицата като плаж.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини