Жълт код за снеговалежи е в сила за цялата страна

Жълт код за снеговалеж е в сила за цялата страна за 26 януари. Това сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Жълтият код означава, че времето е потенциално опасно.

За областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен Ямбол, Бургас, Шумен, Варна и Добрич е в сила и жълт код за обилни валежи от дъжд.

В областите Видин и Плевен ще има снеговалежи. С усилването на северозападния вятър ще има условия за виелици и навявания. В областите Търговище, Русе, Разград и Силистра след обяд ще завали сняг, като вечерта ще се усили.

В областите София, София-град, Монтана, Враца, Велико Търново, Перник и Кюстендил ще се образува снежна покривка. След обяд вятърът ще се усили и в планинските райони ще има условия за снегонавявания.

Значителни валежи от дъжд, а в планининските райони - от сняг, се очакват в областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора. Там се очаква количествата сумарен валеж да са между 15 и 30мм. С усилването на вятъра от север, през нощта срещу сряда ще има условия за снегонавявания.

За областите Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен и Бургас вечерта дъждът ще премине в сняг. Очакваните количества сумарен валеж за денонощието са между 20 и 35mm. Там през нощта срещу сряда снеговалежът ще е интензивен и в комбинация със силния северен вятър ще има виелици и навявания.

В областите Варна, Шумен и Добрич вечерта дъждът ще премине в сняг. През нощта срещу сряда снеговалежът ще е интензивен и в комбинация със силния северен вятър ще има виелици и навявания.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ха
    Хаха
    3 0
    08:59, 26 яну 2021
    Жълт код за 10 см сняг
Последни новини