Златоградски боксьор е част от елитна английска школа

Интересната история на  Радослав Саралийски започва от гараж в Златоград и стига до професионален договор с английски промоутър и предстоящ дебют на Острова, пише Boec.BG в поредица „Отвъд граница“. Радослав Саралийски е роден в Златоград, град в който никога не е имало боксова школа, клуб или зала. Започва да тренира в гаража на родната си къща. Близки и приятели опитват да му помогнат с каквото могат, за да се оборудва с нужните пособия – най-вече боксова круша и ръкавици. Радослав все повече се увлича по бойния спорт и решава, че самообучението не е достатъчно. Така тръгва на тренировки в Кърджали или на близо 60 километра разстояние от дома си. Там тренира в отбора на „Арда“, но има възможност да ходи не повече от два пъти на седмица. Усърдието, което Саралийски полага, впечатлява бизнесмен от Златоград. Петър Миленков, който е сребърен медалист от Световно първенство по борба, решава да подпомогне финансово подготовката и разходите по участия в мачове.

След като завършва гимназията в родния си град, Радослав решава да замине за Великобритания. След една година вече започва  започва да участва в полупрофесионални срещи и записва 4 победи и 1 загуба в леката категория. Поражението идва в двубой за титла, в която бива забелязан от Джо Елфит и школата на „Kent Gloves“, която му предлага договор в края на 2020-та.

Все още не е дебютирал официално в професионалния бокс, но новият контракт гарантира това да се случи в най-скоро време. Пандемията все още не е дала възможност да се проведе мач. В момента Саралийски тренира в един от най-известните клубове в района – „Kent Gloves“. Треньорите, с които работи са Лий Пейдж и Крис Ламонтейн.

Радослав не забравя откъде е тръгнал и наскоро публично подкрепи идеята в родния му Златоград да бъде осигурено от общината помещение, където младите хора да тренират бокс и бойни спортове.

автор : Boec.BG

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини