Рекорден брой вонопризводители на Трифониада в Златоград /галерия/

    Рекорден брой - 30 винопроизводители събра 12-тото поредно издание на Трифониада в Златоград. Празникът се проведе в Стария град при спазване на всички мерки в условията на пандемия. Бяха обособени коридори за влизащи и излизащи, навсякъде имаше дезинфектанти и се раздаваха маски. На мегдана в чаршията за първи път се извиха хора с хороигралци хванати с кърпи, за да не се докосват, а на лицата с предпазни маски. А Бог Дионис с ръкавици черпеше с вино публиката. По традиция беше изпълнен ритуалът за зарязване на лозите. За да оцени вината беше повикан специалист енолог. 30 винопроизводители от цялата страна участваха в тазгодишния конкурс. Победител в конкурса стана Христо Христов от Харманли.
    „От цялата страна имаме производители, които се представят тази година на Трифониадата. 12 от тях са местните производители“, каза организаторът на традиционната винена фиеста, бизнесменът Александър Митушев.
    За всички участници имаше грамоти и фланелки. Имаше и специална награда, определена от публиката - печено прасенце, като всички наддаваха за съответното вино.

    Величка Петкова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини