Снеговалежът в Смолянско продължава, няма села без ток

Изображение 1 от 3

    До 30 см нов сняг падна по високите части в Смолянска област през нощта. Смолян осъмна в бяла премяна с около 15 см пухкав сняг. Снеговалежът продължава. Временно е ограничено движението през проходите „Рожен“, „Превала“ и „Печинско“ за тежкотоварни автомобили с ремаркета и полуремаркета над 12 тона. По пътищата Батак – Доспат и Девин – Михалково също е ограничено движението на товарни автомобили. Необходимо е водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, предупредиха от АПИ.

    "Няма затворени пътища и населени места без електрозахранване в Смолянска област. Всички пътища от републиканската пътна мрежа се почистват и обработват, цялата налична техника е на терен", каза зам.- областният управител Андриян Петров.

    "Новата снежна покривка в Пампорово е над 15 см, с нея в по-ниските части в курорта снегът е с дебелина от 55 см. Няма инциденти с туристи", съобщиха от Планинската спасителна служба в Пампорово. Условията за ски в курорта са добри, отворени са 12 писти, съоръженията работят.
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини