Облачността се разкъсва до слънчево време, но остава мразовито

Сутринта ще е предимно ясно. В повечето райони ще е тихо, по Черноморието ще духа до умерен северен вятър. Мразовито с минимални температури предимно между минус 10° и минус 5°, на места в Югозападна България и по-ниски. През деня ще е предимно слънчево. След обяд от запад облачността ще започне да се увеличава, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад и с него температурите ще се повишат. Максималните, в повечето места, ще са между 1° и 6°.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд в масивите от Западна, а по-късно и над Централна България облачността ще се увеличи. Почти без валежи. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 0°, на 2000 метра - около минус 6°.

Ранното утро в Смолян е мразовито, минус 15 градуса показват термометрите, но се усещат като минус 20. През деня ще има променлива облачност, разкъсваща се до слънчево време. Температурите ще останат ниски, максималната ще достигне едва 1 градус над нулата.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини