Безплатни лифтове на Пампорово за децата на Община Смолян

 
И тази година, община Смолян и „Пампорово“-АД ще зарадват децата, които обичат да карат ски. Новото е, че от първи март малчуганите ще ползват безплатно, ежедневно и без ограничения две пътнически въжени линии - №3 и №6 до края на зимния сезон. Родителите, които желаят тяхното дете да ползва въжените линии, трябва да отидат до касите на Центъра за информация и услуги на гражданите в община Смолян, за да бъдат оформени документите и да им бъде предоставена безплатна поименна карта. Издаването на картите започва от днес, 19 февруари, петък.
За седма поредна година Община Смолян и „Пампорово“ АД подписаха споразумение за безплатно ползване на ски писти за всички ученици от община Смолян на възраст от 7 до 18 години.
През годините над 1600 деца, организирани групово и индивидуално, се възползваха от инициативата на община Смолян и Пампорово АД. „Съвместното реализиране на тази инициатива е от огромно значение за утвърждаването, израстването и развитието на децата ни в практикуването на зимните спортове, което считаме, че е от изключителна важност за възпитанието и здравословния начин на живот на подрастващите. Благодаря и на ръководството на „Пампорово“-АД за грижата към нашите деца“, посочи кметът Николай Мелемов .
Община Смолян също така напомня на всички любители на зимните спортове, да се запознаят с приетите „Правила за осигуряване спазването на обществения ред на територията на ски пистите в ски зоната на курортен комплекс Пампорово“. От курорта напомнят, че е задължително спазването на противоепидемичните мерки.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини