AMD пусна най-бързия си процесор

Четириядрен десктоп процесор с най-високата честота в света пусна AMD. Новият Phenom II X4 965 Black Edition е част от платформата Dragon и работи номинално на 3,4 GHz, съобщи компанията.

Процесорът разполага със сериозен резерв за ускорение, поддържа високоскоростна DDR3 памет и технология AMD OverDrive 3.0, за да даде на компютърните ентусиасти очакваната производителност на достъпна цена, пише technews.bg.

AMD е единственият производител, който пуска на пазара процесори с отключен множител и обратна съвместимост с DDR2 памет, подчертаха от компанията.

С препоръчвана цена за асемблатори от $245, чипът AMD Phenom II X4 965 Black Edition има "възможно най-доброто съотношение цена-производителност", твърди производителят.

С тази платформа AMD комбинира своя най-бърз централен процесор с възможностите на своите най-мощни графични процесори. В резултат на това са осигурени възможности за рекорден овърклокинг, поддръжка на бърза DDR3 памет, AMD OverDrive 3.0 софтуер за настройка и бъдеща поддръжка на DirectX 11 за най-новите игри.

Налични са също AMD Black Edition профили на памети за любителите на потребителските настройки на системата. Технологията Cool‘n’Quiet 3.0 пък подобрява ефективността и обезпечава хладен режим на работа на компютъра.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини