В петък променлива облачност, разсейваща се до слънчево време

Днес в сутрешните часове на отделни места в Югоизточна България все още има превалявания от дъжд и сняг. Облачността от североизток ще се разкъса и намалее, но в Дунавската равнина и Горнотракийската низина през по-голямата част от деня ще има ниска облачност или мъгла. След обяд над Западна България ще се появи и разкъсана средна и висока облачност, която до полунощ ще обхване почти цялата страна. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър, който в следобедните часове ще отслабне, в много райони и стихне. Максималните температури ще бъдат от 1° в североизточните райони до 11° в крайните югозападни.

Над планините в сутрешните часове над Централна и Източна Стара планина ще има значителна облачност и на отделни места там ще превали слаб сняг, но облачността ще намалее и през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се появи висока облачност. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 3°, на 2000 метра - около минус 2°.

В Смолян в ранното утро температурите са под нулата - минус 5 градуса, но се усещат като минус 9. През деня ще преобладава променлива облачност, като около обяд времето ще се изясни до слънчево. Максималната температура ще достигне 5 градуса.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини